Afbeelding

Cockerill’s lanceert beer & roots: een muzikale beerpairing

Culinair

HOBOKEN - Geïnspireerd door verschillende subgenres binnen de rootsmuziek selecteerde cultuurcentrum Gravenhof vijf speciaalbieren om het voorjaarsprogramma van de muziekreeks Cockerill’s een extra smakelijke toets te geven.
Met Cockerill’s brengt cultuurcentrum Gravenhof sinds vorig jaar maandelijks een liveconcert van een binnen- of buitenlandse muziekgroep uit de roots-, blues- of rock-’n-rollscene. Dit jaar voegt het Gravenhof een extra dimensie toe aan de vijf concerten. Tijdens elk concert is er immers een speciaalbier te koop dat perfect past bij de muzieksfeer.
Elke concertavond staat er eenmalig een nieuw bier op de kaart voor 4 euro per fles.
  • Op zondag 18 maart is de Amerikaanse blueslegende Guy Davis te gast, die genomineerd is voor de Grammy Awards 2018. Bij dit concert wordt een American IPA geschonken met de naam Bulldog van brouwerij Frontaal uit Breda, een zwaar gehopt bier met drie verschillende Amerikaanse hopsoorten.
  • Birth of joy brengt op zaterdag 31 maart bluesrock geïnspireerd op de psychedelische jaren 60. Voor de gelegenheid serveert het Gravenhof Summer of ’67 van Hof ten Dormael uit Tildonk. De naam van het bier Summer of ’67 verwijst naar de psychedelische sixties blues die Birth of joy speelt. Ook het etiket toont een eclectisch psychedelisch kleurenpalet.
  • De Australiër Rob Tognoni brengt krachtige bluesrock en is te gast op zaterdag 7 april. Met een Moose blues van Brouwerij het Verzet is dit de ideale combinatie.
  • Tot slot wordt op vrijdag 20 april Good Vibes van Voodoo Brewery uit Pennsylvania geserveerd op het concert van de Britse skalegende Mark Foggo. Good vibes verwijst naar het vrolijke karakter van ska.
Meer info over de optredens staat op www.gravenhof.org.