Afbeelding

Jaarmarkt ontvangt nieuw Veiligheidsdorp op 21 september

Beleven

Het derde weekend van september staat in Mortsel al jaar en dag in het teken van de jaarmarktfeesten. Hopelijk tekent ook de zon present op deze eerste herfstdag. Nieuw dit jaar is het Veiligheidsdorp dat wordt georganiseerd naar aanleiding van 80 jaar Rode Kruis Mortsel.


De jaarmarkt


Het wordt er ongetwijfeld opnieuw over de koppen lopen. De jaarmarkt in Mortsel-dorp trekt altijd veel volk. Het aanbod is dan ook enorm groot. De bekende rommelmarkt, de oude ambachtenmarkt, de kinderboerderij, hoefsmid en de veeprijskamp, ieder jaar brengen ze heel wat bezoekers op de been. Je maakt er ook kennis met verschillende Mortselse verenigingen en handelaars.Gezellig wordt het ook op zaterdag op de speelplaats van De Tandem: met een lekker FairTrade- en/of biodrankje kan je lekker kletsen op het Mortsel Mundo Wereldcafé. Een hele wereldbol op een kleine plek, tussen 10 en 16 uur, met dank aan de lokale Trekkersgroep FairTradeGemeente en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Van 18 tot 25 september is het trouwens de Week van de Duurzame Gemeente.


Het Veiligheidsdorp


Ter gelegenheid van 80 jaar Rode Kruis Mortsel kunnen bezoekers dit jaar ook terecht in een Veiligheidsdorp, dat vrij te bezoeken is van 9 tot 15 uur op het grasveld aan Hof ter Linden.


De brandweer zal er aanwezig zijn met een lichte vrachtwagen, een preventie-infostand, spelletjes voor de kinderen en de grote brandweerwagen. De politie is er met een commandowagen, moto en informatiestand. Van het lokaal bestuur Mortsel zal er een informatiestand zijn van Be-Alert, waar mensen zich meteen ook kunnen inschrijven. Be-Alert is een alarmeringssysteem dat burgers verwittigt in geval van nood, maar dat ook gebruikt kan worden om burgers te informeren over andere zaken van algemeen belang.


Ook het jarige Rode Kruis zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Het voorziet o.a. de gloednieuwe ziekenwagen, een minibus, de commandowagen, de interventiewagen en een info- en oefenstand AED.


Info en programma: mortsel.be/jaarmarkt

Afbeelding