Afbeelding

De Ronde van Mortsel-dorp viert vijfde verjaardag met extra spektakel

Beleven

Ondertussen is het alweer, jawel, vijf jaar geleden dat de eerste Ronde van Mortsel-dorp gelopen werd in de straten en de gebouwen van de buurt. Bij deze eerste jubileumeditie mag nogmaals blijken dat de Ronde een evenement is van en voor mensen en een dat bijzonder breed gedragen wordt. Tijdens deze vijfde ronde staat er bovendien ook heel wat nieuws op het programma!


Mortsel-dorp leeft!


Na het afschaffen van de populaire Stratenloop staken bewoners, jeugdbewegingen, handelaars, scholen, … de koppen bij elkaar om ervoor te zorgen dat de ambiance in het hart van Mortsel-dorp aan de vooravond van de jaarmarkt niet verloren zou gaan. Het idee voor een nieuw loopfestijn kreeg vorm. Parochie, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen sprongen zonder aarzelen mee op de kar en gaven toestemming om door hun gebouwen te lopen. De gelegenheid bij uitstek om een kijkje te nemen achter de gevels van het dorp! Ook de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen en vooral ook tientallen vrijwilligers van Mortsel-dorp zetten hun schouders mee onder het project. Nu, vijf jaar later, is de Ronde van Mortsel-dorp al een traditie die breed wordt gedragen door de hele buurt met de hulp van een honderdtal vrijwilligers.


Vanaf het begin werd het sportieve evenement opgesmukt met randanimatie langs het parcours. Voor deze feesteditie heeft de organisatie gezorgd voor extra ambiance. Op de speelplaats zijn er meer concerten en langs het parcours komen meer artiesten zorgen voor een positieve, sportieve sfeer. Nieuw is onder meer een murga, een hedendaagse straatfanfare die werkt rond muziek, dans, woord en kostuum. Tijdens en na de loop kan je zoals steeds op de speelplaats van de Tandem terecht voor een hapje en een drankje, wordt er kinderanimatie gepland en kan je genieten van een aantal optredens. Zo groeit de ronde meer en meer uit tot een echt buurtfeest, waar je ook gewoon welkom bent om gezellig samen te zijn en om te genieten van de sfeer en optredens.


Op het parcours zelf zullen de lopers van de minironde en de speelse ronden trouwens een aantal nieuwe en ludieke hindernissen ontdekken. Welke dat zijn, verklappen we natuurlijk nog niet!


Het parcours


Het concept van de drie rondes blijft ongewijzigd.


  • Om 17.45 uur start de minironde voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Zij lopen begeleid door ouders, grootouders, … 1, 2 of 3 rondjes van 250 m rond en door de Sint-Benedictuskerk. Op hun weg vinden ze enkele aangepaste hindernissen.
  • Om 18.15 uur klinkt het startschot voor de speelse ronde voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Zij lopen of wandelen een parcours van 1, 2 of 3 km, alleen, met familie, in groep, verkleed, … met bekende en nieuwe hindernissen.
  • Om 19.00 uur ten slotte vertrekken de lopers voor de sportieve ronde, waar de deelnemers de ronde van 3 km een-, twee- of driemaal afleggen. De speelse hindernissen zijn dan wel verdwenen, de gebouwen blijven open!


Deelname is gratis en inschrijven is alleen voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven kan (bij voorkeur) online of ter plekke. Voor de twee andere rondes dien je niet vooraf in te schrijven: kom gewoon een tiental minuten voor de start naar het vertrekpunt aan de Rubensstraat. Alle lopers kunnen na hun ronde(s) op de speelplaats terecht voor een gratis deugddoende massage door professionele kinesisten!


Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, een hele fijne en sportieve, maar vooral gezellige avond toe!


Oh, en … vrijwilligers die nog graag helpen, blijven meer dan welkom! Wil je nog een handje toesteken, neem vooraf contact op met de organisatie (via de website of via mail) of meld je op 20 september vanaf 17 uur aan bij het infopunt op de speelplaats.


20 september – vertrek eerste ronde: 17.45 uur – school Tandem 2


Gratis deelname – inschrijven verplicht voor de sportieve ronde derondevanmortseldorp.be – info@derondevanmortseldorp.be – 0495 53 06 90
De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van “De Dorpsgenieters” die breed wordt gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt. Bovendien kan de organisatie rekenen op financiële en logistieke steun van stad Mortsel, een aantal fantastische winkels en organisaties, die ze uitdrukkelijk wil bedanken voor hun medewerking. Hun steun zorgt ervoor dat het evenement nog steeds gratis aangeboden kan worden aan lopers en supporters!


Kids, vergeet niet je ballon te komen ophalen bij de wagen van Mensen zijn Media!


Nam je vorig jaar ook deel aan de Ronde? Misschien sta je dan wel op de foto! Kom dan je gratis exemplaar ophalen bij de fotowall van Mensen zijn Media in de refter aan de speelplaats!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding