Afbeelding

“Elsewhere bound” – Nieuw album en tour van Tiny Legs Tim

Beleven
De albumreleasetour van ‘Elsewhere Bound’ (release 1/2/19) brengt Tiny Legs Tim naar een aantal zeer gereputeerde zalen en clubs, waaronder:
* 22/02 - De Singer / Rijkevorsel - try-out 
* 08/03 - De Roma / Antwerpen
Op zijn vijfde studioalbum ‘Elsewhere Bound’ ruilt Tiny Legs Tim de akoestische bare-to-the-bone intimiteit van voorganger ‘Melodium Rag’ in voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. Stomende blazers en broeierige percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honkytonk-piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust.
‘Elsewhere Bound’ is een warm analoog gemixt album dat de organische energie in de studio zo getrouw mogelijk capteert waardoor de luisteraar de band bijna ‘ziet’ spelen. Radicaal live, met een rand. Menselijk, gedetailleerd, uitgebalanceerd, contrastrijk en ongepolijst. De plaat werd live opgenomen in één ruimte (geen overdubs) wat resulteert in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, Americana, Neil Young (de sfeer van ‘On The Beach’), Touaregblues, Louisiana swamp, en Woodstock rhythm & blues. Veelbelovend dus voor de nakende liveshows!
Kortom, een veelzijdige release waarop Tiny Legs Tim geloofwaardig én vernieuwend voor de dag komt. Het originele bluesgevoel is herkenbaar en toch weer anders. De zoektocht stopt immers nooit: Tiny Legs Tim etaleert zich als een artiest in blijvende ontwikkeling. De single-titeltrack werd in december dan ook terecht enthousiast onthaald door de radio.
Ben je er graag bij in de Roma? Stuur een mailtje naar joyce@mensenzijnmedia.be en maak kans op één van de vrijkaartjes!
Booking: griet@rumoer.be
Artist website: www.tinylegstim.com