Afbeelding

Van Hove zwaait ramen en deuren open op 7 oktober

Beleven

Een halve eeuw geleden begonnen Staf Van Hove en Rita Leemans in een klein atelier in de Pater Domstraat in Broechem aluminium ramen en deuren te maken. Naar aanleiding van het 50-jarige jubileumjaar zwaaien de ramen en deuren open voor een deelname aan Voka Open Bedrijvendag op zondag 7 oktober.

In 1968 werd Van Hove aluminiumwerken door Staf Van Hove opgericht. Zijn werkplaats was een atelier in de tuin van de privéwoning aan de Pater Domstraat in Broechem. In 2008 barstte het atelier uit z’n voegen en verhuisde het bedrijf naar een industriepand in Oelegem. Zo kreeg Van Hove in één klap een meer professionele uitstraling.
De generaties volgen elkaar op, de 2 dochters Nancy en Sabine Van Hove en schoonzoon Tom Van Dyck nemen de fakkel over. Van Hove draagt een persoonlijke aanpak en professioneel advies hoog in het vaandel. Elk project is er uniek. Ook voor binnenafwerking bij renovaties kan u bij Van Hove terecht.
“In 2008 namen we ook al deel aan Open Bedrijvendag en dat was een groot succes. Toen deden we mee om ons nieuwe pand in te huldigen, dit jaar doen we mee om onze 50-jarige geschiedenis in de kijker te zetten”, aldus Sabine.

Open Bedrijvendag

“We bieden onze bezoekers van 10 tot 17 uur een unieke blik achter de schermen. Je kan ons productieproces volgen van A tot Z via een rondleiding, demo’s en doe-activiteiten. We dompelen je onder in Van Hove vroeger en nu en heffen samen het glas”, zegt Sabine enthousiast.
Product in de kijker is de Renson terrasoverkapping, een nieuw item in het gamma bij Van Hove. Met zo’n terrasoverkapping kan je volop van elk seizoen genieten. Graag zon of liever schaduw? Aan jou de keuze. Met regelbare lamellen kan je de lichtinval volledig zelf controleren. Bovendien is het dak waterdicht, zo kan je bij een plotse regenbui toch nog van het buitenleven genieten.
Heb je bouw- of renovatieplannen? Dan is dit het ideale moment om inspiratie op te doen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: zij kunnen op een originele manier op de foto. Een aandenken om mee naar huis te nemen! Op vrijdagnamiddag komen er trouwens nog enkele scholen langs. Alle ingrediënten voor een boeiende en leerrijke ervaring zijn dus aanwezig.
Van Hove Ramen en Deuren, Ter Stratenweg 40, 2520 Oelegem
Meer info op de website van Van Hove, de website van Open Bedrijvendag of de Facebookpagina van Van Hove
Afbeelding