Afbeelding

4de Ronde van Mortsel-dorp op 14 september

Beleven

De organisatoren van De Ronde van Mortsel-dorp, alias “De Dorpsgenieters”, bereiden zich ijverig voor op het sportieve hoogtepunt van het jaar in Mortsel-dorp: De Ronde van Mortsel-dorp. Na het groeiende succes van vorige jaren zijn alle vrijwillige medewerkers, deelnemers en sympathisanten het erover eens dat De Ronde van Mortsel-dorp een event is dat moet blijven. Op vrijdag 14 september 2018 zullen dus weer startschoten weerklinken in Mortsel-dorp voor de minironde, de speelse ronde en de sportieve ronde. Het parcours is hetzelfde als dat van vorige jaren, behalve dan dat er niet door de pastorij wordt gelopen. Van 17 tot 20 uur is Mortsel-dorp autovrij! Langs het parcours zorgen muzikanten, artiesten, hindernissen en supporters voor sfeer en plezier.


Dankzij de medewerking van vele vrijwilligers en het stadsbestuur liep vorige jaren alles vlot. Hoewel haast alle vrijwilligers zich graag opnieuw engageren, zijn bijkomende helpende handen meer dan welkom.
Net zoals vorige jaren krijgen de organisatoren opnieuw de toelating van de pastoor, de schooldirectie, de directeurs van de woonzorgcentra en de leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op het parcours wordt voor de lopers en de supporters bovendien muzikale randanimatie voorzien. De Ronde van Mortsel-dorp wordt georganiseerd voor iedereen en de succesformule blijft behouden. Bekende Mortselnaren zullen het startschot geven voor de drie verschillende rondes.
De minironde start om 17.45u bij het voormalige Lepelhof in de Lepelstraat en is voornamelijk bedoeld voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Deze kindjes lopen alleen, begeleid door ouders of grootouders of door een zesdeklasser van de lagere school. Zij lopen 1, 2 of 3 rondjes van 250 meter rond en door de Sint-Benedictuskerk en vinden enkele leuke opdrachten en hindernisjes op hun parcours.

De speelse ronde start om 18.15u en is er voor recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Zij lopen of wandelen een parcours van 1, 2 of 3 km alleen, met familie, in groep, verkleed, … Ook deze deelnemers gaan door de kerk en andere gebouwen en komen onderweg enkele hindernissen en opdrachten tegen. Bij deze ronde krijgt men 50 minuten de tijd om het parcours geheel of gedeeltelijk af te leggen. De speelse ronde start in de Rubensstraat en gaat dan naar de Lepelstraat, Dorpsstraat, Sint-Benedictusstraat, Kerkstraat, Pastoor Michielsensstraat, het pad achter het kerkhof, door de KSA- en Kreamolokalen; dan links de Van Dijckstraat in, Bremveldlaan, via parking door de tuin van het woonzorgcentrum Mayerhof en weer rechts de Van Dijckstraat in, zo naar de Rubensstraat, Dorpsstraat, Sint-Benedictusstraat en door de Sint-Benedictuskerk, binnen via grote deur, buiten via deurtje Kerkstraat en weer links naar de Sint-Benedictusstraat, door de school Tandem 1 naar de Jacob Van Arteveldestraat en door de lokalen van de Scouts 43, via pleintje, Hollandse Tuin, langs en rond het woonzorgcentrum Meerminnehof, de Elf-julistraat, rechts de Kerkstraat in om ten slotte uit te lopen in de Lepelstraat.
Na het startschot voor de derde, sportieve ronde (19.45u) leggen de deelnemers een ronde van 3 km eenmaal, tweemaal of driemaal af. De hindernissen zijn ondertussen weggenomen, maar er wordt wel nog steeds door de verschillende gebouwen gelopen, wat deze manifestatie uniek maakt. Het parcours is exact hetzelfde als dat van de speelse ronde. Lopers die een volgende ronde lopen, nemen de Pastoor Michielsensstraat. De deelnemers lopen uit in de Lepelstraat.
Aan het einde van elke ronde krijgt iedere deelnemer een mooi aandenken. Buiten de animatie rond het parcours ontvangt Mortsel vanaf 19.45u ook nog het Silver River Swing Orchestra voor een swingend live optreden. Deelnemen is gratis en inschrijven is alleen voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven doe je bij voorkeur vooraf via de website, maar het kan ook nog ter plaatse.

Steun De Ronde van Mortsel-dorp!

Wie dit initiatief een warm hart toedraagt, kan dat laten blijken door een al dan niet versierde (sport)schoen voor zijn of haar deur of op de vensterbank te plaatsen. Of hang de affiche aan je venster. Je vindt ze op deze website. Men zegge het voort …
Dit bericht wil ook een warme oproep zijn voor medewerkers, muzikanten, artiesten, supporters, lopers … Mis deze unieke zomeravond niet! Wil je graag meewerken? Neem dan contact op met De Dorpsgenieters, de organisatoren van De Ronde van Mortsel-dorp.
De Dorpsgenieters zetten alvast hun loopschoenen klaar en wensen lopers, medewerkers en supporters een heel fijne, sportieve en vooral gezellige avond! Kruis vrijdag 14 september alvast aan op je kalender.

Meer info: www.derondevanmortseldorp.be of Facebook/De Ronde van Mortsel-dorp
Contact: info@derondevanmortseldorp.be of 0497 43 79 73
Tot dan!
Tekst: Fik Verbiest
Foto’s: De Dorpsgenieters
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding