Afbeelding
Aquarius cover

Aquarius

Fik blogt

De vreselijke ramp in Turkije brandt apocalyptische beelden op ieders netvlies. Bovendien veroorzaken vreselijke oorlogen om geld, macht en olie nog meer diepmenselijk leed. Hoewel geen zinnig mens wenst deel te nemen aan een oorlog, is het best mogelijk dat Europa weldra het slagveld wordt van WO III.

Een crisis is vaak een omslagpunt

Wie in de geschiedenis duikt, stelt vast dat crisissen vaak de voorbode zijn van betere en zelfs bloeiende tijden. Vandaag staan wereldwijd zowat alle zekerheden op de helling. Wat met onze energievoorziening? Wie komt aan de macht? Overleeft onze democratie? Hoelang kan de aarde onze manier van leven nog aan? Het is verontrustend hoe meningen polariseren, terwijl bedrijven op de fles gaan. Steeds meer mensen komen zowel op materieel als mentaal vlak in de problemen. Het roer moet om!

Een nieuw tijdperk dient zich aan

Wie zich verdiept in spiritualiteit, weet dat we sinds 31 januari 2023 het tijdperk van de Waterman zijn binnengetreden. Volgens spirituele meesters is dit een tijd waarin mensen zich kunnen verheffen tot een hogere graad van bewustzijn. Hoewel niet iedereen deze keuze onmiddellijk zal maken, moet ieder van ons de verantwoordelijkheid nemen om zorg te dragen voor zijn of haar leven en dat van anderen.

Van Vissen naar Aquarius

We evolueren in schokken die vaak gepaard gaan met groeipijnen. Heel wat mensen beamen dat persoonlijke crisissen waar zij zich doorheen worstelen hen sterker maken en doen groeien. Welnu, ditzelfde fenomeen manifesteert zich op maatschappelijk vlak. Ongeveer om de 2000 jaar treden ingrijpende veranderingen op die een groot effect hebben op de ontwikkeling van mens en maatschappij. Denk maar aan Mozes, die de hoorn blies (sterrenbeeld Ram) om zijn volk weg te leiden van het Gouden Kalf (sterrenbeeld Stier) van de Egyptenaren. Momenteel bevinden we ons op het scharnierpunt tussen het tijdperk Vissen, wat verwijst naar Christus, en het tijdperk van de Waterman of Aquarius.

Mensen zijn media en alles wordt een

“You are not a drop in the ocean. You are the entire ocean in a drop”, zegt Rumi en hij heeft gelijk. We zijn krachtiger dan we denken en moeten ons lot in eigen handen nemen. Dat is mogelijk wanneer we diep in onszelf een kracht vinden, waarnaar we tot dusver nog nooit echt hebben gezocht. Ieder mens is een medium waardoor liefde zich op de wereld kan manifesteren. Ontwikkel jezelf tot een liefdevol wezen dat zichzelf gelukkig maakt en dit geluk deelt met anderen. Er is werk aan de winkel, maar je bent niet alleen!

“Geluk is de oogst van hart werken”