Afbeelding

G-Woon! Live

Beleven

Wim en Sarah zijn al jaren in de weer om voor een eigen stekje te zorgen voor hun kinderen. “Wij wensen dat onze kinderen in de grootste vrijheid een eigen leven kunnen leiden, uiteraard mits begeleiding. Wij wensen dit snel te realiseren, zodat wij met een gerust gevoelen onze oude dag kunnen ingaan. Wetende dat alles geregeld is voor het geval wij er op een dag niet meer zullen zijn. Voor ouders met kinderen zonder beperking is dit geen thema, het loslaten gebeurt stelselmatig op een natuurlijke wijze doorheen het opgroeiproces en kinderen zwerven uit op eigen initiatief en inspanning. Voor ons dient elke stap in het groeiproces te worden gepland en gefinancierd.


Het aanstekelijke en onbaatzuchtige enthousiasme is besmettelijk en geeft ons de nodige energie om hiervoor elke dag te blijven streven. Dat moet ook om dit gerealiseerd te krijgen.” Wim en Sarah uit Boechout nemen samen met de andere leden van de vzw een deel van het overheidswerk voor hun rekening. In 2010 zijn ze eigen initiatief gestart om acht kinderen met een verstandelijke beperking, inclusief hun twee zonen Joni (25) en Jens (27) toekomstgericht een eigen leven te kunnen laten leiden in een aparte studio met zorgbegeleiding. “We zijn er nog lang niet. Er moeten nog veel procedures en goedkeuringsprocessen worden doorworsteld”.


Samen met Carine Schotte en Wim Peeters uit Putte, ouders van Bob (26), bekend als sfeermakers in de reeks Down the Road, wil G-Woon! 8 studio’s bouwen die plaats bieden aan 8 jongvolwassenen met een beperking. Er is een bouwgrond aangekocht in de Nieuwelei in Mortsel en zodra de Vlaamse regering de subsidies goedkeurt, kan de bouwaanvraag ingediend worden. Naast een studio voor Joni, Jens en Bob zijn er nog 5 studio’s beschikbaar om jonge mensen samen hun leven te laten opbouwen. G-woon! zoekt enthousiaste ouders met een herkenbare situatie die ook op zoek zijn naar een woonproject met begeleiding voor hun kinderen en die zich hiervoor willen inzetten.


Om de begeleiding van deze jongvolwassenen te kunnen bekostigen, organiseert G-Woon! vzw de komende maanden enkele spetterende evenementen: zaterdag 2 maart ’24 “G-Woon! Live” met muziekoptredens van o.a Romeo Spinelli, The Philips & guests, … in de lokalen van Beerschot Hockey in Kontich en zondag 26 mei ’24 een spaghettislag in het Sneppenbos in Vremde. Meer info over deze evenementen vind je op de website g-woon.be.


Voor (steun)kaarten: c_schotte@telenet.be of bij Centrum Garage, Nijverheidsstraat 8 Boechout


Afbeelding