Afbeelding

Radio Tennessee … in Da Capo Hove!

Nieuws

HOVE – Begin vorig jaar zette Radio Tennessee voor de tweede keer Kaleidoscoop in vuur en vlam. Hoog tijd om ook Hove een keer te laten genieten van deze geweldige zeskoppige band enthousiaste Kempense jongeren. Ze zijn stuk voor stuk gebeten door de muziek van Johnny Cash en halen het onderste uit de kan om dit Amerikaanse country-icoon nieuw leven in te blazen. Met een grote passie voor muziek en veel gevoel voor ritme brengen zij een ode aan een van de grootste Amerikaanse zangers uit de geschiedenis.


 
Wie zichzelf het plezier gunt om een optreden van Radio Tennessee mee te pikken, merkt onmiddellijk dat de band optreedt met enorm veel liefde voor de aanstekelijke muziek van Cash. De sympathieke jonge bende laat het publiek swingen op country- en rockabillynummers en kan tevens een gevoelige snaar raken met warme, ingetogen nummers van ‘The Man in Black’. De herkenbare bas- en slaggitaar gecombineerd met eigen inspiratie, geeft een typische en toch ook persoonlijke Johnny Cashsound, waarvan iedereen keer op keer kan genieten! Een oude radiostem, vertolkt door een van de muzikanten, kondigt op een originele manier ieder volgend nummer aan en brengt de toeschouwer meteen naar de tijd van de gloriejaren van Johnny Cash.

Johnny Cash werd in 1932 geboren in Arkansas en oefende met zijn diepe baritonstem, zijn zwarte kledij en tal van hits een enorme invloed uit op de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Door het enorme aantal optredens per jaar, raakte de zanger einde jaren ‘50 verslaafd aan alcohol en amfetamines. Zijn tweede echtgenote, June Carter Cash, loodste Johnny doorheen de donkere periodes in zijn leven en hij herwon uiteindelijk zijn christelijke geloof, wat voor Johnny een belangrijke houvast betekende. Bovendien had de zanger een enorme liefde voor zijn geboorteland. Met Ragged Old Flag schreef de Amerikaanse singer-songwriter gitarist een nummer ter ere van 200 jaar Amerika. Hij was sinds 1972 vriend aan het Witte Huis, maar tevens ook zo consequent en doordacht dat hij en June het in de jaren zeventig opnamen voor de originele bewoners van Amerika, de indianen. Cash overleed in september 2003 in Nashville (Tennessee), amper 4 maanden nadat zijn steun en toeverlaat June Carter was gestorven. Met opnames in zowel de Songwriters Hall of Fame als de Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), als jongste artiest ooit in de Country Music Hall of Fame (1980), in de Rock and Roll Hall of Fame (1992), in America’s Old Time Country Music Hall of Fame (1995) en postuum in de Gospel Music Hall of Fame (2010) en de Memphis Music Hall of Fame (2013), tekende dit Amerikaanse icoon een levenspad dat weinigen hem voordeden.

Stem je hart af op de juiste frequentie en kom luisteren naar Radio Tennessee! De jonge mensen van Radio Tennessee zijn inderdaad ‘media’ in die zin dat ze ons in staat stellen om de energie van een overleden artiest opnieuw te ‘voelen’. Het is uitkijken naar een magische avond!

Boek snel en mis dit unieke optreden niet!

Donderdag 31 mei om 20.15 uur in Da Capo, Lintsesteenweg 1A

Tickets: 7 euro (voorverkoop online via https://hove.recreatex.be of bij cultuurdienst, bibliotheek of dienstencentrum), 10 euro bij de kassa (indien nog beschikbaar)

Foto’s: © Wilfried Deferme

Fik Verbiest