Zwembad ‘Dolfijntje’ in Willebroek

0

Zwembad ‘Dolfijntje’ in Willebroek is geen gewoon zwembad. Hier geen massa zwemmers, geen galmende geluiden, geen luid geplens. ‘Dolfijntje’ is een zwemparadijs vol snoezelwater en zachte muziek, de typische kenmerken van een IE zwembad. De temperatuur van het water bedraagt 34 °C.

Zwemmen is gezond. Voor mensen met een hersenletsel is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. De meeste zwembaden zijn voor hen ontoegankelijk. Daarom heeft de Infantiele Encefalopathie met de financiële steun van velen een aangepast zwembad gebouwd dat voldoet aan speciale noden. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk tot bij het water en een speciale lift brengt je in het water.

Het zwemmen gebeurt op afspraak. Via google maps kan je er ook even binnenkijken. Hieronder vind je de link, met dank aan Wilfried Deferme.

http://maps.google.com/maps/place?cid=14543232344557797740

Coördinator en stuwende kracht Ludo Deferme

Wat begon als een zoektocht naar een effectieve therapie voor zijn dochter die leed aan een hersenbeschadiging wegens zuurstofgebrek bij een premature geboorte in 1979, mondde uit in een groot persoonlijk ontwikkelingsproces en een volledige omscholing van metaalbewerker tot therapeut, gespecialiseerd in het werken met kinderen en volwassenen die lijden aan infantiele encefalopathie (IE), ook wel aangeduid als hersenverlamming, cerebral palsy, spacticiteit, cerebraal parese of bewegingsstoornissen.

Waar reguliere therapieën niet het beoogde resultaat bleken te bewerkstelligen, heeft Ludo door gevolgde opleidingen in craniosacraaltherapie en aqua-wellness een eigen, zeer effectief gebleken methode ontwikkeld waarin deze beide richtingen zijn gecombineerd, om kinderen en volwassenen met motorische of meervoudige handicaps te laten ontspannen in water, hun bewegingsmogelijkheden te vergroten en de fysieke pijn te verlichten.

Daarnaast is gebleken dat met name het werken in het element water, mede doordat alle zintuigen worden geprikkeld, een bijzondere, positieve invloed heeft op de geest, het onderbewuste en het bewustzijn van cliënten. Daardoor is deze methode van werken ook zeer waardevol gebleken voor geestelijk gehandicapten, mensen met autisme en bv. subcomapatiënten.

Hoewel voor iedereen een weldaad, zullen in het bijzonder mensen met een hersenletsel dat zich uit in enkelvoudige en meervoudige handicaps, zoals o.a. motorische en/of mentale handicap, autisme, hyperkinesie (ADHD), dementie, … en mensen met problemen als reuma, MS, spierziekten, chronische pijnen … zeer gebaat zijn met deze gecombineerde methode van craniosacraalwerk in water.

Door zijn specifieke ervaring en deskundigheid is Ludo gevraagd en bereid gevonden om de nascholingsmodule ‘Craniosacraal in water’ te doceren.

Ludo ziet dagelijks de vreugde van mensen die zich weer (even) beter voelen. Die ‘wondere momenten’ in het ‘Dolfijntje’ geven hem steeds weer de kracht om verder te doen.

Heel wat info vind je op de website www.dolfijntjewillebroek.be. Er is echter meer!

Ludo werd eind december 1954 geboren. Zijn sterrenbeeld is Steenbok.

Na in 2013 al ongeveer 30.000 uur in het water te hebben doorgebracht, vond hij dat het tijd werd om een boek te schrijven over zijn ‘waterleven’.

In dat boek lees je heel veel over Ludo en zijn therapieën. Ook heel wat getuigenissen werden opgenomen. Het boek ‘Steenbok wordt waterman’ is in het ‘Dolfijntje’ te koop voor 17 euro en de opbrengst gaat integraal naar het ‘Dolfijntje’.

Volgens Ludo is onze wereldbevolking in te delen in 2 groepen: mensen die hulp nodig hebben en mensen die kunnen helpen. Ludo is erg blij te kunnen helpen!

Dolfijntje IE Zwembad – Rupellaan 1 – 2830 Willebroek

Tel. & fax: 03 866 10 68 – e-mail: ie.zwembad.dolfijntje@skynet.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here