Zomerontspanning in eigen streek

0
Zomerontspanning in eigen streek cover

Geniet van een zonsondergang

SCHELDE – Je hoeft niet ver te gaan om de mooiste zonsondergangen te bewonderen. Tot 28 augustus doe je dat aan de boorden van de Schelde. Net een schilderij. Vanaf een houten tribune aan de Tavernierkaai 3 heb je een prachtig zicht op dit wonderlijke schouwspel.

Bezoek het bijenpark

EDEGEM – Elke zondag tot 28 augustus kan je van 14.00 tot 17.00 uur het unieke bijenpark bezoeken in Fort 5 Fort V-straat. Twee imkers vertellen je over het boeiende leven van de bij. Je kan de bijen van dichtbij observeren door een glazen kast en een korf met een doorkijkbodem. Ook geschikt voor jonge kinderen – Toegang gratis.

Kinderactiviteiten

BOECHOUT – Boechout heeft een ruim pakket zomeractiviteiten ontwikkeld, specifiek voor kinderen tussen 12 en 15 jaar van 11 juli tot 8 augustus met het Gidsenlokaal aan de Bistweg als uitvalsbasis. Inschrijven doe je via boechout.be/tienerwerking. Inschrijven op de dag zelf kan ook als er nog plaats vrij is.

Wandelen is fun

ZUIDRAND – Met de gratis Zuidrand Wandelapp is wandelen deze zomer echt fun. Wil je de eigen streek als een detective ontdekken? Ga dan op wandel door de Zuidrand en ontrafel de vier spannende Zuidrand-mysteries, samen met het detectiveduo Noor en Lukas. Zij zijn dol op de Zuidrand, want daar bulkt het van de raadsels. Download de gratis app in de Google of Apple Appstore en word deze zomer ook een superspeurder. De Zuidrand Wandelapp gidst je veilig en eenvoudig van punt naar punt en laat het hele gezin de wandeling nog alerter beleven. Per wandeling staan de lengte en de duur aangegeven.

Te voet door Edegem

EDEGEM – Tot zondag 4 september kan je deelnemen aan een rustige wandeling van 2,7 km door Edegem. Op de route los je vragen op. De organisatie is in handen van de Minirijders. Deelnemen kost 7 euro. De prijsuitreiking is gepland op 22 oktober en iedereen zal prijs hebben.

Info: http://ert-de-minirijders.be

Wandelfotozoektochten

MORTSEL – Zoektochten zijn altijd een boeiende manier om een streek te verkennen. Daarom heeft het burgerinitiatief ‘Mortsel weer (h)eerlijk thuis’ ter gelegenheid van haar tienjarige bestaan een fotozoektocht in elkaar gestoken. Al wandelend ontdek je aantrekkelijke plaatsen en gepaste middenstandszaken doorheen de stad. Wie de foto vindt die niet in het thema past, maakt kans op een mand vol lokale lekkernijen ter waarde van honderd euro.

Info: Dirk Brentjens, 0476 90 58 75

KONTICH – Tot 31 augustus kan je in Kontich deelnemen aan de warmste fotozoektocht, georganiseerd door Rebelle (de nieuwe naam van Viva-SVV en Curieus Kontich). De zoektocht bestaat uit 2 lussen van ongeveer 3 km en is rolstoeltoegankelijk. De fotozoektocht is verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel (Mechelsesteenweg 34 A) of bij Café Chapo (Drabstraat5).

Deelnameprijs: 5 euro – Kinderen gratis tot 12 jaar – Info: christel.birchen@gmail.com

Fietsfotozoektochten

LINT – De hele zomervakantie (tot 15 september) organiseert de gemeente Lint een fietsfotozoektocht. Je moet de locaties van genomen foto’s vinden. Zo maak je op een luchtige manier een rustige tocht naar bekende en minder bekende plaatsen in de regio.

Start: Parking Torfsstraat (Torfsstraat) – Deelname: 5 euro – Info: bruno.minnebach@telenet.be of 0497 30 63 70

WOMMELGEM-BORSBEEK – Recreatieve fietsclub De Wommeltjes organiseert al voor de 13de keer een fietsfotozoektocht. De lus van 23 kilometer brengt je dit jaar voor 85% door Borsbeek. De route start en eindigt bij Sport- en Eetkaffee Brieleke in Wommelgem. Om kans te maken op een prijs, lever je je antwoorden in voor 1 oktober 2022.

Deelname 6-8 euro – Info: wommeltjes.be/fzt/2022, chris.bonte@telenet.be of 0486 55 55 60

Openluchtvoorstellingen

BOECHOUT – In de prachtige setting van het Wiebelplein en Den Steenen Molen wordt de hele zomer in het openluchttheater een straffe en gevarieerde reeks voorstellingen gebracht. Je kan er genieten van muziek, theater, comedy en kindervoorstellingen in een gezellige sfeer.

Whisperfestival

RIVIERENHOF – Whisper is een intiem festival dat focust op kwetsbaarheid, met naast muziek ook ruimte voor diepgaande interviews over thema’s als rouw, hoop en depressie. Het vindt plaats op 27 en 28 augustus in het OLT Rivierenhof.

Info: whisperfestival.be

Antwerpen Zingt

ANTWERPEN – Op zaterdag 20 augustus van 17.00 tot 23.00 uur vindt het grote volksfeest ‘Antwerpen Zingt’ plaats. Deze keer niet op de Gedempte Zuiderdokken, maar aan de vernieuwde Scheldekaaien waar ter hoogte van de Cockerillkaai plaats is voor 30.000 bezoekers en meezingers. De organisatie verwacht 15.000 aanwezigen. Vooraf tickets kopen is niet mogelijk. De entree bedraagt twee consumptiebonnetjes.

Muziek in de wijk

ANTWERPEN – In de wijk Stuivenbergplein, Elegastplein, Bist, Zillebekelaan, Krugerplein en Dageraadplaats wordt in juli en augustus ‘Muziek in de wijk‘ georganiseerd. Op de affiche staan verschillende groepen die het beste van zichzelf geven. Het gaat allemaal om gratis concerten op Antwerpse pleintjes. De klemtoon ligt op wereldmuziek. Houd je van jazz? Dan moet je op de Dageraadplaats zijn, daar is dit muziekgenre aan de beurt met een hoge dansbaarheidsfactor.

Info: zva.be

Jazz Middelheim

ANTWERPEN – In Park Den Brandt wordt van 12 tot 15 augustus opnieuw Jazz Middelheim georganiseerd. Naast vaste waarden uit de huidige jazzwereld staat ook Iggy Pop, die zijn repertoire aanpast aan het thema, op het programma. Ander internationaal moois krijg je van Thurston Moore Group, Fred Hersch Trio en Kurt Rosenwinkel. Van eigen bodem zijn aanwezig: Jef Neve, Aka Moon en Bert Joris.

Info: jazzmiddelheim.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here