Warre Borgmans vertolkt glansrol in iconisch theaterstuk ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’

0

ARENBERG – Een ijzersterke cast. Een legendarische toneelklassieker. Een tijdloos thema dat iedereen bezighoudt. Meer heb je niet nodig om een onvergetelijke avond uniek toptheater te beleven … en dat heeft men in Nederland ondertussen gedaan en zal men de komende weken in heel wat theaters en schouwburgen blijven doen tot en met einde mei. Op zaterdag 6 mei en woensdag 31 mei valt ook Vlaanderen de eer te beurt om getuige te zijn van deze legendarische voorstelling.

 

(Foto: Piek – Warre Borgmans – Carine Crutzen – Arenberg 6 mei – 20.15u)

Met Carine Crutzen, Dragan Bakema en Yara Alink wordt onze eigen held Warre Borgmans omringd door ervaren podiumratten die dit klassieke theaterstuk naar een onbekende hoogte tillen. De Nederlandse pers is unaniem lovend over de unieke voorstelling en de uitmuntende acteerprestaties van de vierkoppige cast.

Het toneelstuk dateert uit 1962, werd wereldberoemd en is een van de meest gespeelde theaterstukken uit de 20ste eeuw. Zo won het stuk diverse awards en werd het geselecteerd voor de Pulitzerprijs voor drama in 1963. Niettegenstaande het maatschappelijk belangrijke thema, werd laatstgenoemde nooit uitgereikt door de grove taal en de seksueel getinte thema’s die erin aan bod komen. De verfilming van het stuk in 1966 won maar liefst 5 Oscars!

In het stuk beschrijft de Amerikaanse toneelschrijver Edward Albee hoe George en Martha, een kinderloos koppel van middelbare leeftijd, zijn vastgelopen in de sleur van hun huwelijk. De gebeurtenissen spelen zich af in de woonkamer van een appartement in New England, waar ze na een avondje stappen een steeds hoger oplopende ruzie beslechten in het bijzijn van een jonger stel.

Na een twaalftal Nederlandstalige bewerkingen en vertolkingen van dit toneelstuk brengt regisseur John Doesburg er beduidend meer vaart in. Hij doorspekt het bovendien met humor en laat de acteurs het onderste uit de kan halen. Ik vond dus genoeg redenen om snel mijn tickets te boeken voor de voorstelling in de Arenberg van zaterdag 6 mei om 20.15 uur! Mocht het je die avond niet lukken, raadpleeg dan www.hummelinckstuurman.nl en boek tijdig je tickets voor een voorstelling in Nederland of Gent!

www.arenbergschouwburg.be

Fik Verbiest

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here