VMM en provincie verstevigen oevers

0

Op 26 januari start de Vlaamse Milieumaatschappij met het afschuinen van de drie oeverzones van het Schijn in het Rivierenhof. Het creëren van een meer geleidelijke overgang tussen water en land verhoogt de ecologische waarde van de waterloop. Afschuining bevordert de biodiversiteit en helpt dieren gemakkelijker in en uit het water. Ook voor bezoekers van het Rivierenhof zijn afgeschuinde oevers een mooie meerwaarde.

Nadat de provincie vorig jaar de Schijnoever afschuinde en meer ecologisch aanlegde ter hoogte van het westelijke deel van het Rivierenhof bij de heraanleg van parking West, zal de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) nu op drie plaatsen in het provinciaal domein de oever afschuinen.

Ook voor de parkbezoekers en schoolkinderen zullen deze zones een mooie meerwaarde betekenen: het worden toegankelijke plaatsen waar je het leven aan de rand van land en water kan observeren. Behalve het afschuinen van de oevers op deze locaties, worden op twee andere plaatsen in het Rivierenhof ook oevers verstevigd. (EM)

*Vanaf 26/1 tot en met 6/2 in het Rivierenhof via Turnhoutsebaan 246.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here