Verslag van de 335ste Voetbedevaart van Mortsel naar Scherpenheuvel

0
Verslag van de 335ste Voetbedevaart van Mortsel naar Scherpenheuvel cover

Na twee jaar onderbreking door corona konden de wandelaars van Sint-Benedictus Mortsel de bedevaart naar Scherpenheuvel eindelijk hervatten. Op 4 juni vertrokken zij te voet naar het Maria-oord. Het was maar liefst de 335ste voetbedevaart die van hieruit vertrok!

Al om 3.30 uur verzamelden zich een 15-tal moedige stappers aan de Sint-Benedictuskerk, bagage werd in de bezemwagen geladen en na een prettig weerzien en een hartelijk welkom voor de nieuwkomers, trokken ze zich om 04.00 uur al biddend op gang. Twee uur later bereikten ze Lier en daarmee zat ook meteen de langste etappe erop. De volgende stop was in Berlaar, daar stond de koffie klaar en was het tijd voor het ontbijt.

Via Itegem ging het verder naar Hulshout waar een heerlijke kop soep de innerlijke mens versterkte. De bedevaart was nu halfweg. Met vernieuwde energie stapten ze verder en al babbelend, zingend en biddend bereikten Westmeerbeek. En onder een heerlijk zonnetje bereikten ze vervolgens Herselt waar ze hun boterhammekes nog eens aanspraken.

Vanaf dan ging het vlug. Alleen Wolfsdonk en Testelt nog en was de Basiliek van Scherpenheuvel daar. Het was thuiskomen bij ons Lieve Vrouwke!

De bedevaarders hebben ervan genoten. De organisatie wenst alle stappers proficiat en vindt dat ze trots mogen zijn op hun prestatie. Het is echt wel meer dan een gezondheidswandelingetje!

Verder zijn ze het Rode Kruis, de mannen van de bezemwagen en het begeleidend team bijzonder dankbaar.

De volgende bedevaart is gepland op 27 mei 2023.

Meer informatie

Voor inschrijvingen en meer informatie staan Erna Vangramberen (0497 22 86 27) en Marleen Duré (0476 22 47 69) je graag te woord.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here