Vergelijkende Godsdienstwetenschappen in de stad bij de stroom

0

Reeds 36 jaar werkt de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen en Humanistiek (FVG) voor een verantwoord en een academisch onderbouwde studie om de diverse overtuigingen bij elkaar te brengen. De bekende oud-rector (Jan Sperna Weiland – 2011) van de Erasmus Universiteit in Rotterdam poneerde: “Wat de FVG in Antwerpen doet, is niet mogelijk in Nederland en wellicht niet in het huidige Europa”. Met andere woorden: joodse, moslimse, boeddhistische, humanistische, christelijke en andere ‘ismen’ bij elkaar brengen en die gedurende 4 jaar gelijkwaardig het woord geven, is niet evident en toch – na al die jaren – nooit een probleem geweest in onze stad bij de stroom.

Op woensdag 28 september om 17 uur gaat het nieuwe academische jaar van start. De officiële oratie zal worden uitgesproken door prof. B. Laytouss met als titel “Op naar een volwaardige islamitische opleiding met diverse levensbeschouwingen en een pluralistische visie vanuit de FVG. Enkele voorstellen toegelicht en uitdagingen naar de toekomst“. Tevens worden diploma’s en getuigschriften uitgereikt en zal de heer L. Van Der Kelen, politiek commentator van het dagblad Het Laatste Nieuws de Awards (Blijk van Waardering) uitreiken.

dp-15-z-fvg-in-de-stad-img_0199

Op deze namiddag zal ook de nieuwe Acta Comparanda (nr. XXVII) kunnen verkregen worden waarin onder meer de officiële oratie van 2015-2016 van prof. dr. H. Rosenberg “Als het moet is verdoofd ritueel slachten ook koosjer en halal”.

Inlichtingen en inschrijvingen

Rectoraat FVG, Bist 164 – 2610 Wilrijk – tel. 03 830 51 58 en 0496 53 79 63 – info@antwerpfvg.org – www.antwerpfvg.org

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here