Vegan Vibes strijkt deze zomer neer in Bar Brial aan Fort 4 Mortsel

0

Vegan Vibes vzw is een vereniging die diervriendelijke en ecologisch verantwoorde evenementen organiseert. We proberen hiermee de vegan levenswijze toegankelijker te maken en tegelijk ook meer mensen te laten kennismaken met wat vegan nu juist inhoudt, want wat is dat nu juist, ‘vegan’?

Vegan? Veggie? Het lijkt allemaal wat op elkaar, maar het is niet helemaal hetzelfde. Een vegetariër eet geen vlees of vis, maar wel nog zuivel, eieren, etc. Vegan gaat nog een stapje verder en vermijdt ook producten van dierlijke oorsprong.

De gedachtegang hierachter is simpel. Een koe geeft melk om haar kalfjes te laten groeien. De mensen blijven de koe echter veel langer melken dan dat de koe op natuurlijke wijze melk zou geven aan haar kalfjes. Een ander voorbeeld zijn kippen die heel hun leven opgesloten zitten en amper vrij kunnen rondlopen. Kippen dienen niet heel hun leven op dezelfde plek te zitten met als enige doel zoveel mogelijk eieren te leggen. Ook kippen hebben recht op een diervriendelijk leven. Mensen vergelijken met kippen of andere dieren lijkt misschien wat verregaand, maar dieren hebben evengoed rechten en we streven hierbij naar meer dierenwelzijn en minder dierenleed.

Deze zomer organiseren we bij Bar Brial twee events: een apero en een markt.

Op vrijdag 23 augustus organiseren we een “Vegan Vibes Apero”. De ideale gelegenheid om een gezellige avond te beleven met vrienden, familie, collega’s, … Onze dj’s dompelen je onder in de beste vegan vibes terwijl jij geniet van een glas vegan wijn, bier, of homemade ice tea. Een hongertje? Geen probleem, je kan bij één van de foodtrucks of bistro Brial terecht voor hemelse vegangerechten.

Op zondag 25 augustus organiseren we een “Vegan Vibes Markt” in Bar Brial en kan je komen snuisteren op onze veganmarkt waar je heel wat veganproducten kan ontdekken. Ook de foodies komen hier weer uitgebreid aan hun trekken en speciaal voor hen zijn er heel wat nieuwigheden te ontdekken.

Tot slot is het altijd heerlijk vertoeven in Bar Brial. Er bestaat dus geen excuus om dit diervriendelijke weekend te missen!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here