UAntwerpen werkt samen met zeventien Europese universiteiten

0

Samen met zeventien andere instellingen stapt UAntwerpen in het Young European Research Universities-netwerk (YERUN). Dat samenwerkingsverbond van jonge universiteiten gaat nauw samenwerken op het vlak van onderzoek en onderwijs en wil de onderlinge mobiliteit van studenten en medewerkers stimuleren.

Alle universiteiten zijn jonger dan vijftig jaar en behoren in die ‘leeftijdscategorie’ wereldwijd tot de beste universiteiten. UAntwerpen prijkt op de veertiende plaats.

Rector Alain Verschoren: ‘Samenwerking is al enkele jaren een hot topic in de academische wereld en dat zal de komende jaren zeker niet veranderen. We hebben al jaren goede contacten met onze ‘jonge’ collega’s in andere Europese landen. Met de oprichting van dit netwerk zullen die samenwerkingsverbanden geïntensifieerd worden. Op Europees niveau worden er heel wat beslissingen genomen over wetenschappelijk onderzoek en de financiering ervan. Als middelgrote jonge universiteit is het moeilijk om echt gehoord te worden. Als we dat samendoen met onze Europese collega’s, zal onze stem ongetwijfeld luider klinken.’

UAntwerpen, Universiteit Maastricht en de Autonomous University of Madrid trekken het project waaraan ook universiteiten in Barcelona, Madrid, Konstanz, Bremen, Ulm, Essex, London, Syddansk, Parijs, Finland, Dublin, Linköpings, Lissabon en Rome deelnemen.

EM

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here