’t Groot Lot

0

In november komt er traditiegetrouw in zaal Elckerlyc een nieuwe productie van producent Theatertainment door het theatergezelschap van de Komedie Compagnie. Auteur Ray Cooney is reeds een naam met faam hier in Antwerpen en ditmaal kozen Van Vooren & Warinnier voor ‘’t Groot Lot’.

Regisseur Dirk Lavrysen nam ‘Funny Money’ van Cooney onder handen en brengt ons vanaf 15 november ‘’t Groot Lot’. De cast kenden we reeds een tijd, maar de Komedie Compagnie zou de Komedie Compagnie niet zijn als ze deze cast niet op een ludieke wijze en op een uitgelezen plaats zou voorstellen.

Het weer was oké op 22 oktober in de omgeving van het Kasteel van Wissekerke in Bazel. Een toneelkomedie waarin het draait rond 10 miljoen euro doet denken aan extravagantie. Een deel van de cast kwam met een witte limo en drie anderen kwamen met een helikopter. Patrick Onzia stelde de ploeg voor en praatte alles gezellig aan mekaar.

Dirk Van Vooren (met hoogtevrees geland) is kantoorbediende Alain De Vlieger. Hij is zoals zijn vrouw Sylvie (Jasmine Jaspers) uitgeblust en vastgeroest. Door een domme verwisseling komt hij in het bezit van een koffertje met 10 miljoen euro. Ineens heeft hij veel plannen, maar hij heeft geen rekening gehouden met een verrassingsverjaardagsfeestje thuis met een bevriend koppel: Jean-Philip en Veronique (Christophe Stienlet & Joyce De Troch): het begin van een heel kluwen met onverwachte wendingen. Ludo Hellinx en David Michiels zijn twee inspecteurs, Peter Van Asbroeck is taxichauffeur en Frank Hofmans de man van het geld.

Een cast met verschillende acteurs die we reeds bij de Komedie Compagnie mochten begroeten of zoals Patrick Onzia het perfect naar voren bracht: “Een thuiskomen voor vele acteurs”.

Tot 8 december in Elckerlyc – Info & tickets: www.elckerlyc.be

Tekst en foto: A. Charrin

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here