SUSKE EN WISKE willen de plasticsoep weg

0

In het nieuwe Suske en Wiske-album Lambik Plastiek zoeken Suske en Wiske een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. Een actueel thema waaraan de Uitgeverij Standaard extra aandacht besteedt. In de strip zit een extra dossier over de plasticsoep.

Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen.

Polly Ettileen, een plasticfabrikante met een ongezonde liefde voor het materiaal, kaapt de uitvinding van onze striphelden en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van ‘Plastic Polly’ en zetten ze alles op alles om haar te stoppen.

Een leuk verhaal over een harde realiteit die onze striphelden graag wat meer duiden in een extra dossier.

De bijlage kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat.

Wie de strip koopt, kan gratis naar SEA LIFE in Blankenberge of Scheveningen. Op vertoon van het album krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimum 1 betalende volwassene.

Met Lambik Plastiek wil men ook zoveel mogelijk scholen bereiken. Met de strip en het dossier hebben leerkrachten een lespakket in handen om hun leerlingen te sensibiliseren voor het probleem van de plasticsoep: zo leren ze hoe ze andere plasticvechters kunnen helpen om onze oceanen weer proper te houden.

Suske en Wiske: Lambik Plastiek, Uitgeverij Standaard, 2019, releasedatum: 13 maart 2019, prijs: 6,99 euro

***

Intussen zitten we in de reguliere Suske en Wiske-albums aan nummer 345 (Operatie Siggy) waarin Suske en Wiske op zolder een kostbare ring vinden. Ze plaatsen er een foto van op de sociale media tot grote ergernis van Sidonia voor wie de ring een grote sentimentele waarde heeft.

In nummer 346 (Chronos en chaos) slaat de tijd bij Sidonia thuis op hol. Het blijkt een wereldwijd fenomeen te zijn.

Vergeten we verder niet het hommageverhaal Boemerang, gerealiseerd door STEVEN DUPRE en CONZ die hun bijdrage (sinds 2017 nodigde Standaard Uitgeverij elk jaar een scenarist en tekenaar uit om een uniek en persoonlijk verhaal voor Suske en Wiske te schrijven en te tekenen) in een futuristisch alternatief universum situeerden.

Steven Dupré & Conz: Boemerang, 2018, gebrocheerd, quadri, 21 bij 29,7 cm, 56 bladzijden, prijs: 7,99 euro

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here