Kamakura Edegem cover
Kamakura Edegem cover

Kamakura Edegem

Sport

Het jaarlijkse karatesportkamp van KAMAKURA Karate - met 33 jaar de oudste karateclub van Edegem - vond ook dit jaar weer plaats in Cadzandië aan de Zeeuwse kust, de vaste buitenstek van de club.

Dankzij een ervaren team gepassioneerde senseis én de gedroomde accommodatie, service en catering van het sympathieke Cadzandië-complex (https://cadzandie.be), werd het Kamakura-sportkamp 2023 weer een echte topper voor een enthousiaste groep Edegemse karateka’s van 6 tot +60 jaar.

Van de zowat 60 leden tekende alweer een overgroot deel present voor een zonnig weekend intens trainen: al karate wat de klok sloeg, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Iedereen deed wat hij of zij kon en iedereen leerde van iedereen.
Met het Noordzeestrand op amper een boogscheut was een uitgebreide strandtraining natuurlijk een must. Daar bleek zelfs de eenvoudigste techniek een harde dobber, wat dan weer vaak op de lachspieren werkte.

Hoewel karate een harde sport kan zijn, komen respect en kameraadschap bij Kamakura Edegem altijd op de eerste plaats. Dat je er sowieso ook een pak weerbaarder, behendiger en sportiever van wordt, is mooi meegenomen, maar die teamgeest … wel, die is onbetaalbaar.

Het weekend was alweer veel te gauw voorbij, al staat het vast dat heel wat avonturen en anekdotes nog lang zullen blijven nazinderen én alsmaar straffer worden, zoals dat hoort.

Volgend jaar weer! Met nog méér!

Lijkt het jou ook wel wat? Kom gerust eens af voor een aantal vrijblijvende proeftrainingen bij Kamakura Edegem aan de Drie Eikenstraat 363 in Edegem, of kijk eens op www.kamakura.be.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding