Schoolfeest en stratenloop van Sint-Gabriël doen Boechout bruisen van levenslust op zaterdag 9 mei!

0

Op zaterdag 9 mei verandert het Sint-Gabriëlcollege het immer gemoedelijke Boechout in een evenementenpark voor jong en oud. De school heeft kosten noch moeite gespaard om er een onvergetelijke dag van te maken. We leiden je graag doorheen het rijkelijk gevulde en gevarieerde aanbod van deze Boechoutse familiedag. Jij komt toch ook een kijkje nemen?

Brunchen brengt mensen samen

Kom tussen 10 en 13 uur heerlijk bijpraten aan een tafel vol lekkers, terwijl een enthousiast team voor je klaarstaat met een luxebuffet. De warme en koude gerechten worden eigenhandig en met veel liefde bereid. Producten van de lokale fruit- en groenteboer, maar ook fairtrade producten krijgen een plaats binnen het lekkere aanbod. Fijnproever of zoetbek, iedereen wordt verwend! Gelieve tijdig in te schrijven via www.st-gabriel.be of via economaat@st-gabriel.be.

Fredwandelingen

Fred Bervoets, een van Belgiës belangrijkste hedendaagse kunstenaars, realiseerde samen met de jongeren van het Sint-Gabriëlcollege enkele unieke kunstwerken. De kunstenaar maakte twee tekeningen waarbij hij zich beperkte tot het tekenen van enkele figuren. Een aantal studenten ging al tekenend met de kunstenaar in dialoog, door deze werken verder aan te vullen. In de gerenoveerde art decovilla in het park van het Sint-Gabriëlcollege, kan je de unieke kunstwerken die de meerstemmigheid en diversiteit in beeld brengen op 9 mei bewonderen tussen 13 en 17.30 uur.

Doorlopend animatie en veiling

De hele dag door kan je terecht op diverse springkastelen, bij de kindergrime, de discobar of de trappistenbar, bij de dansers van Fitopia, … Bovendien zorgen clowns en ballonkunstenaars voor heel wat vermaak. Ook de roofvogelshows om 12, 14 en 17 uur zullen ongetwijfeld heel wat harten sneller doen slaan.

Wie het liever wat rustiger aan doet, kan terecht op een gezellige veiling. Oude geografische en geschiedkundige kaarten, naslagwerken en kunstboeken, schoolmeubilair, een Louis XIV en andere objecten gaan onder de hamer vanaf 14 uur. Je kan ze bewonderen tussen 12 en 13.30 uur. Potentiële kopers kunnen zich vanaf 13 uur laten registreren. De hoogste bieder neemt de gekochte goederen de dag zelf mee naar huis!

Mind the GAB!

Diep in de jaren zeventig ontstond in het park bij de sfinxbeelden het gerenommeerde Sfinksfestival. Ondertussen veranderde dit festival weliswaar van locatie, maar het park en de sfinxbeelden zijn er nog … Onder begeleiding van twee leerkrachten en in het kader van een Project Zelfstandig Werken, organiseren 23 leerlingen van het 5de middelbaar een gelijkaardig -maar dan iets bescheidener- festival. Gedurende het hele schooljaar werken zij in verschillende groepjes (promotie, sponsoring, techniek, markt, programma …) toe naar het schoolfeest van zaterdag 9 mei! Een bonte mengelmoes van artiesten dompelt tussen 15 en 19 uur het park onder in muziek, dans en ambiance. Van Japanse percussie tot Afrikaanse dansers, van rock over kleinkunst tot pop … voor jong en oud: Mind the GAB! Bezoek hen gerust op www.mindthegab.be en like hen op Facebook!

Informeren en inschrijven kunnen ook!

Niettegenstaande de klemtoon duidelijk op de gezelligheid en het feestgebeuren ligt, kunnen ouders en kinderen zich eveneens informeren omtrent de leermogelijkheden aan het Sint-Gabriëlcollege. Zo zullen oud-leerlingen tussen 13 en 15 uur hun studiekeuze toelichten en kunnen 12-jarigen zich inschrijven tussen 13 en 17 uur.8 Schoolfeest en Stratenloop 128

Jeugdloop en stratenloop: Boechout Loopt!

Wanneer ik de school bezoek voor dit interview, blijkt meteen de ambitie van de werkgroep. We vinden sportleerkracht Joeri Hullak achter de computer: ‘Zo … de 1000 lopers van vorig jaar ontvingen net onze nieuwsbrief met het bericht dat de inschrijvingen zijn gestart!’ Het succes van de eerste editie verklaart Joeri doordat het Sint-Gabriëlcollege veel méér is dan een school. ‘Al jaren organiseren we aan de vooravond van ons schoolfeest een jogging en dat is telkens een zeer gezellig sportgebeuren, maar onze school en het bijhorende park vragen gewoon naar méér’, vertelt hij enthousiast. Sportleerkracht Peter Van Rysselberghe beaamt dat ze met de unieke infrastructuur graag zoveel mogelijk sporters op de been willen krijgen. ‘Ons succes ligt vooral in het familiale karakter van dit event. Door de bekende topevenementen, zoals de Antwerp Ten Miles en de Spartacus Run, zijn mensen geprikkeld om meer te lopen. Dat je dit met heel je gezin kan doen op eenzelfde dag, onderscheidt ons van andere loopwedstrijden.’ Het getuigt tevens van professionaliteit dat elke deelnemer van 2,5 tot 77 een borstnummer met CHIP krijgt voor een elektronische tijdregistratie. Elk loopparcours is ook netjes aangepast aan de leeftijd en elke jeugdwedstrijd heeft een voor- en een achterloper die het geheel in goede banen leiden. Er wordt rustig gestart en pas halverwege wordt het tempo opgedreven. ‘We willen dat alle lopers er een goed gevoel aan overhouden. Meisjes en jongens krijgen aparte categorieën. De wedstrijden tot 12 jaar vinden plaats op de speelplaats en in het park. Vanaf 12 jaar gaan de lopers ook de straat op. Elke deelnemer jonger dan 12 jaar krijgt een zakje gevuld met heel wat leuke en bruikbare gadgets, zoals een leren voetbal, een kortingbon voor de Waterperels in Lier, … De eerste drie ontvangen ook nog een medaille en een extra prijs. De winnaars van de reeksen van de Stratenloop kunnen dan weer kiezen uit de prijzentafel van Power Plus,’ laat Peter weten.

Het jeugdlopen start reeds vanaf 15 uur en de stratenlopen beginnen vanaf 18 uur. Lopers die met de fiets komen, nemen de ingang in de Lange Kroonstraat. Wie met de wagen komt, kan die parkeren aan de Molenlei of de Fruithoflaan. Aangezien elke deelnemer een borstnummer met chip krijgt en wordt geregistreerd, kom je best op tijd. Vanaf 18 uur worden de straten rond het college voor alle verkeer afgesloten, want om 18.30 uur wordt het startschot voor de stratenloop gegeven. De lopers van de 5 km en de 10 km starten om 19 uur en sluiten ‘Boechout Loopt!’ af.

Voor de deelnemers van het jeugdlopen tot en met het zesde leerjaar en voor lopers die deelnemen via een Boechoutse club/vereniging of school is de deelname gratis. Alle andere lopers die vóór 6 mei online inschrijven voor de ‘Stratenloop’ betalen 3 euro. Wie op 9 mei zelf inschrijft, betaalt 5 euro. ‘Omdat de inschrijvingsgelden slechts een klein stukje van onze kosten dekken, zijn we heel blij met de steun van hoofdsponsor POWER PLUS en heel wat handelaars die ons project positief ondersteunen’, aldus een tevreden Joeri Hullak.

Als kers op de taart hebben de organisatoren met JAKO een schitterende deal kunnen sluiten. Alle sportclubs en scholen die deelnemen met hun leerlingen of atleten kunnen JAKO-aankoopbonnen tot 250 euro verdienen. Daarom laat je via je inschrijving best weten in welke school en/of sportclub je ingeschreven bent. De inschrijvingen tellen zelfs dubbel! Lopers hoeven dus niet te kiezen of ze voor een school of sportclub lopen.

Je ziet het … op 9 mei leiden alle wegen naar Boechout. Jij komt toch ook?! Het hele programma lees je op www.st-gabriel.be en meer foto’s vind je op periodiekske.wordpress.com.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here