“SCHADUWKANT”

0

'Without light and shade no moment can be seen'

Laurence Christiaens creëert werken met draden van ijzer, inox of andere metalen. Hierbij gebruikt ze de techniek van het kantklossen.

De combinatie van metaaldraad, licht en schaduw is steeds een aanzet om tot een nieuwe creatie te komen. Het resultaat kan zeer verschillend zijn, van monumentale werken in ijzerdraad tot kleine werkjes in dunne metaaldraad. Ze zijn imposant en fragiel tegelijk.

Ze ziet haar werken niet als individuele creaties, maar als een dialoog, een proces waarin de schaduw zich manifesteert. Alles start vanbinnen en is vaak geïnspireerd door de (expo)ruimte.

De 6 ruimtes van Fort 5 hebben haar daarin ook getriggerd. Zo is ze de voorbije maanden tot enkele nieuwe werken gekomen.

Voor haar is de essentie dat niets vastligt, of juist wel … dat alles in beweging is en verandert, afhankelijk van de omgeving en de lichtinval. Licht en schaduw horen bij elkaar.

Expo-opening: zaterdag 7 oktober (11-17 uur) – zondag 8 oktober (11-17 uur – 14-15 oktober (11-17 uur) – 21-22 oktober (11-17 uur)

laurencechristiaens.com

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here