Première Als alles kan, kan niets kapot

0

 

Componist Stan Nieuwenhuis, zangeres Aline Goffin en danseres Olympe Tits maken een familievoorstelling over dementie. Getest op kinderen én grote mensen. Met hun drietjes werden ze vorig jaar geselecteerd voor een residentie in deFENIKS en kregen ze de kans om tijdens het FENIKS FESTIVAL 2015 een fragmentje te tonen van hun voorstelling Als alles kan, kan niets kapot (8+), een ontroerend verhaal over verdwalen in je hoofd. Het werd het begin van een mooi avontuur.
Als alles kan, kan niets kapot kruipt in het hoofd van een demente vrouw en van haar kleindochter die tracht te begrijpen wat er aan de hand is. Waar komt oma vandaan? Wie was ze vroeger? Wie is ze nu? En wat moet er nu met haar? Als alles kan, wordt oma misschien straks wel een paarse vlinder?
In de wereld van vandaag met de groeiende vergrijzing, is Alzheimer niet meer weg te denken. Iedereen krijgt in zijn leven op één of andere manier wel te maken met dementie. Voor kinderen is het niet altijd even gemakkelijk te begrijpen wat er gebeurt. Waarom oma hen niet herkent. Of hen aanspreekt met de naam van hun broer.
Woensdag 21 september 2016 is internationale Wereld Alzheimer Dag. Op die dag zal Als alles kan, kan niets kapot in première gaan in cc Deurne.
Aline Goffin is actrice/zangeres. Ze was o.a. te zien in Starend Meisje van Zonzo Compagnie en heeft haar eigen muziekproject Along a line. Stan Nieuwenhuis is componist/muzikant en won vorig jaar de European Composer Competition. Olympe Tits is danseres/autodidact fotografe en werkte samen met o.a. Sidi Larbi Cherkaoui en dansers van Anne Teresa de Keersmaeker, Pina Baush en Wim Vandekeybus. Auteur Peter Theunynck schreef de tekst voor de voorstelling en putte daarmee uit zijn eigen ervaring met zijn dementerende vader. Actrice Mieke Laureys (Ensemble Leporello) coacht het jonge gezelschap.

DOWNLOADS/DOCS persoto’s trailer interview in wOwW! (jg.3 nr 1) (p23) credits

MEER INFO WALPURGIS biedt aan zangers, muzikanten, componisten, acteurs en andere kunstenaars die willen experimenteren binnen het genre muziektheater in al zijn vormen en gedaantes, jaarlijks een residentie aan in haar werkplaats deFENIKS. Hun work in progress wordt aan het publiek getoond tijdens het jaarlijkse FENIKS FESTIVAL. WALPURGIS is een dynamisch en meerstemmig gezelschap van zangers, acteurs, muzikanten en andere kunstenaars. Ze creëren, stimuleren en presenteren hedendaags muziektheater dat verwondert, de verbeelding prikkelt, ontroert en tot nadenken stemt. Ze gaan op zoek naar de muzikale kracht van het theater en de theatrale kracht van de muziek. Hun repertoire is verrassend divers, de taal die zij ontwikkelen gelaagd. Gedreven door een grote nieuwsgierigheid naar het onbekende en dus voortdurend ‘lerende en ontdekkende’, bouwen zij bruggen tussen verschillende artistieke en niet-artistieke werelden en praktijken enerzijds en verschillende generaties en publieksgroepen anderzijds. Ze doen dit over de landsgrenzen heen. Hun integrale werking is een afspiegeling van de samenleving waarvan zij dromen: genereus, duurzaam, voortdurend in beweging en niet bang van tegenstellingen en uitersten. WALPURGIS wordt sinds 1993 structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here