Portret … van een uitgelezen oord voor cinefielen

0

Donkere, regenachtige en koudere dagen breken aan. Buiten is het dan iets minder gezellig en dus kiezen we ervoor iets te doen in een warme en knusse omgeving. Dat kan thuis zijn, maar als we toch buiten willen gaan, is een voorstelling in een theater of een film in de bioscoop ook zeer geschikt. Een film bekijken op het witte doek in een kleine zaal samen met andere mensen, die ook nood hadden aan wat heerlijke ontspanning terwijl buiten de wind giert en de regen valt, is een aanrader. Een beetje onderuitgezakt zitten in een gemakkelijke stoel en in alle rust genieten van een mooie prent in een niet te grote zaal, daarnaar snakken we dan. En laat er nu in Antwerpen al sinds 1978 een pareltje van een stadsbioscoop zijn genaamd Cartoon’s. Voor veel filmliefhebbers de bioscoop bij uitstek. Vorig jaar bestond Cartoon’s dus al 40 jaar en dat werd terecht gedurende een hele maand gevierd.

Het was echter niet altijd rozengeur en maneschijn tijdens het bestaan van Cartoon’s, want toen in 2013 deze authentieke cinema failliet werd verklaard, was de paniek onder de trouwe bezoekers erg groot. Dit kon toch niet waar zijn! Er waren enorm veel reacties en oproepen om deze bioscoop te redden en gelukkig … de Lumière Groep besloot Cartoon’s over te nemen. De opluchting was immens. Er veranderde wel het een en ander, maar dat kwam het complex alleen maar ten goede. De zalen werden opgefrist en beeld en geluid werden verbeterd. Ook het café kreeg een nieuw kleedje en werd de wijnbar Sous-Sol. De vernieuwingen aan de zalen geven de filmliefhebbers nu de kans om in 3 zalen kwaliteitsvolle films onder de beste omstandigheden te bekijken. Je hebt er bovendien geen last van smakkende snoepgoedeters of het storende geluid van grabbelen in een megabak popcorn. Na de voorstelling moet je je ook niet ergeren aan de achtergelaten etensresten.

Wat betreft de filmkeuze wordt er rekening gehouden met alle leeftijden en een week voor elke nieuwe maand kun je het gevarieerde maandprogramma raadplegen op de website of in een krantje. Zo kun je je bioscoopbezoek heel gemakkelijk vooraf plannen. Een halfuur voor de aanvang van de voorstellingen is er iemand aanwezig in het typische glazen hokje, waar je je kaartjes kunt kopen. Het kan ook online, maar je kunt geen vaste plaatsen reserveren.

Op de website las ik tevens dat je de locatie kunt gebruiken voor o.a. bedrijfspresentaties, personeelsfeesten, gamingevents en huwelijksvieringen. Origineel lijkt me dit wel!!! Het keldercafé Sous-Sol kan dan zelfs instaan voor een hapje en een drankje voor je gasten.

Gelegen in het centrum van Antwerpen is dit intieme bioscoopcomplex voor iedereen goed bereikbaar. Vele bussen en trams en nu ook de waterbus hebben een halte in de buurt en dan is er nog maar een kleine afstand af te leggen tot de bestemming.

Op het ogenblik dat ik dit neerpen, regent het en waait er een kille, stormachtige wind … ik weet waar ik naartoe wil.

Naar Cartoon’s in de Kaasstraat nr. 4 2000 Antwerpen!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here