PORTRET … van een ‘droom’reis

0
PORTRET ... van een ‘droom’reis cover

Eventjes lag het reizen stil tijdens corona, maar nu gebeurt het weer volop. 'Waar ga jij naartoe deze zomer?' Frankrijk, Kroatië, Italië, Spanje, Oostenrijk, … maar ook Zweden, Thailand, Amerika, China en zelfs Oekraïne krijg je dan als antwoord. Sommigen blijven in eigen land en trekken naar de Ardennen, de kust, de Voerstreek, of … Maar of het nu het binnenland of het buitenland wordt, het wordt alleszins een tijd om uit te rusten, te genieten, te ontdekken, cultuur op te snuiven, te sporten …

Ook mijn echtgenoot en ik kijken er elk jaar naar uit om een tijdje naar andere oorden te trekken. Wij blijven wel meestal in Europa, maar om de zoveel jaar zoeken we het ook wat verder.

We maken dan zowaar een reis rond de wereld, waarbij we verschillende werelddelen aandoen: Europa, Afrika, Azië, Amerika en Oceanië. Dat deden we ook weer vorige maand. Op een doordeweekse dag vertrokken we op wat wij een 'airtrip' noemen. Vermits we niet echt veel tijd hebben, kiezen we vooraf uit wat we in elk continent willen beleven, wat we willen zien …

Omdat onze trip start in Europa en we daar al veel gezien hebben, blijven we er niet zo lang. We focussen ons meer op de andere werelddelen. Daar zoeken we meestal niet de grote steden op, maar trekken we liever de natuur in of zoeken ons heil in kleinere dorpen. Azië was eerst aan de beurt. We zagen heel veel boeddha's, reden er in een tuktuk en een fietsriksja en bewonderden de kolam* voor een schooltje, dat ik vanwege mijn achtergrond als onderwijzeres absoluut wou bezoeken. Ook gingen we naar een olifantenpark, waar gelukkig geen olifantenritjes werden aangeboden, maar waar je deze imposante dieren van dichtbij kon bewonderen.

Na Azië was Oceanië aan de beurt. In Australië leerden we omgaan met een boemerang en maakten we kennis met het symbool bij uitstek, de kangoeroe. Die kunnen echt wel heel ver en heel hoog springen. Ook de koala, een ander zeer bekend buideldier in Australië, kon op onze belangstelling rekenen. Deze buidelbeer leeft bijna uitsluitend van voedingsarme eucalyptusbladeren en dan nog maar van een paar soorten eucalyptusbomen. Het is een bedreigde diersoort, maar gelukkig zagen wij de dieren in een goed beschermde omgeving. Van Australië naar Afrika om de Nijl af te varen en de mooie, indrukwekkende piramides te bewonderen. Ook een safari in een onmetelijke savanne stond op ons programma. Daar gingen we op zoek en vonden we de big five (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel). Bij een bezoek aan Madagaskar brachten we een hele tijd door bij de ringstaartmaki's en de lemuren. Dat zijn toch echt grappige beestjes! Ons laatste continent was Amerika. We kozen ervoor om daar te overnachten in een huifkar in de buurt van een nationaal park. Dat was een geweldige belevenis. De huifkar toverde ons naar het Wilde Westen, zeker daar in de nabijheid van de ruige natuur! Maar we lieten ons ook betoveren door de grote groepen pinguïns en flamingo's.

Na onze uitstap in Amerika keerden we terug naar Europa. Het waren telkens korte bezoekjes aan de verschillende continenten, maar toch hebben we er weer heel erg van genoten.

We gingen niet direct naar huis, maar besloten in Europa, nabij de ingang van Zoo Planckendael, eerst nog rustig een koffietje te drinken om over alles wat we gezien en beleefd hadden tijdens onze 'airtrip' nog even rustig na te praten.

Ja, het doorkruisen van de continenten in Planckendael had ons weer doen wegdromen naar verdere oorden … We gaan zeker nog eens terug om weer andere dingen te ontdekken!

*Een geometrische lijntekening bestaande uit rechte lijnen, rondingen en een patroon, getekend rond een raster van stippen. De tekening wordt gemaakt met rijstmeel, wit steenpoeder of krijt van krijtpoeder samen met natuurlijke of synthetische kleurpoeders voor de ingang van een huis.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here