Portret … van geheimzinnige reuzen in een provinciaal domein

0

Ik hou van een beetje geheimzinnigheid. Ik hou ervan dat mijn gezonde nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, dat men mij aan het denken zet om uit te zoeken wat er gezocht moet worden achter hints op affiches of achter beelden of tekeningen, die plots opduiken in de straat. Ik denk dat ik niet de enige ben, die graag wordt uitgedaagd in het nieuwsgierig zijn, want het bewijs daarvan zien we toch bij de vele aanhangers van De Mol, een spelprogramma op VIER. Wat mensen allemaal opmerken, hoe ver ze het soms zoeken, welke conclusies ze soms trekken! Gewoonweg schitterend!

En nu er in de krant een foto verscheen van liggende houten reuzen in De Schorre in Boom ben ik in mijn nopjes. Voor wie De Schorre onbekend terrein zou zijn: het provinciaal recreatiedomein is een oude kleiput in het hart van de Rupelstreek.

Er liggen niet alleen reuzen in de deltawei, her en der kom je op dit uitgestrekte domein nog exemplaren tegen. Wat doen ze daar? Waarmee heeft het iets te maken?

Momenteel wil men er ter plaatse nog niets over kwijt, maar naar men zegt, zal het ons spoedig wel duidelijk worden. De speculaties zijn niet uit de lucht en daar zijn ze in De Schorre heel blij mee.

Ja, ze kennen er daar wat van.

Ik ken dat provinciale domein trouwens vrij goed, omdat mijn dochter er in de omgeving woont en we er vaak wandelingen maken. Met de hond bezoeken we ook met regelmaat de heel ruime hondenwei.

Ook de vele activiteiten, die er worden georganiseerd, gaan niet zomaar aan ons voorbij.

Er is om de haverklap wel wat te doen, voor groot en klein, voor oud en jong, culturele en sportieve activiteiten. Het domein is dan ook voor vele festiviteiten een heel geschikt terrein.

Denken we maar aan Schorremorrie, de Spartacus Run, de plantendag, Xtreme Xperience, Tomorrowland, Lekker Klassiek en Putteke Winter, om er maar een paar te noemen.

Ik las ergens ‘het recreatiedomein De Schorre is een put vol pit’ en daarmee ben ik het volkomen eens. Ik heb het domein ook zien veranderen van een eerder ‘wild’ uitzicht naar meer strak aangelegde plaatsen. Vooral in de nabijheid van de deltaweide heeft men alles bijzonder smaakvol aangelegd. En de Tomorrowlandbrug, de kunstbrug van Arne Quinze met het 25 meter hoge beeld draagt zeker bij tot de mooie uitstraling. Een deel van het domein blijft wel natuurzone en daar vind je een rijke schakering aan vogels, insecten en andere dieren.

Je wordt steeds betoverd door de prachtige omgeving, wanneer je er vertoeft. De omgeving, die of het nu ochtend, middag of avond is, of het nu lente, zomer, herfst of winter is, altijd anders is, maar altijd adembenemend mooi! Als fotograaf is het een oord waar je schitterende foto’s kunt nemen.

 

Op een zondag of een vrije dag met de kinderen ernaartoe is zeker een voltreffer. Keuze te over om je te amuseren: minigolf, waterfietsen, binnen- en buitenspeeltuin. Sportievelingen kunnen er klimmen, mountainboarden, deltavliegen en parapenten. Bovendien is er voor de dorstigen en hongerigen een brasserie met een groot terras.

Wacht niet tot het bekend is waarom de reuzen er zijn, maar trek er nu al eens naartoe, spoor ze op en probeer zelf te achterhalen wat de betekenis van hun aanwezigheid is. Is het ondertussen toch al bekend, ga ze dan toch ook bewonderen en geniet van een dagje De Schorre.

De Schorre – Schommelei 1 2850 Boom

 

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here