Paljas blijft bestaan

0
Paljas blijft bestaan

Het zag ernaar uit dat eind december het doek zou vallen over Paljas Theaterproducties, net geen 50 jaar lang een vaste waarde in het Vlaams theaterlandschap. ‘Zou’ want op de valreep is een stopzetting vermeden. Jeroen Maes en Kenneth Smets nemen op 1 januari 2022 de fakkel over.

Beiden vonden het te jammer dat dit sympathiek theaterhuis zou verdwijnen. Daarom polsten ze bij Paljas naar de mogelijkheden voor overname. Daar waren ze meteen enthousiast. Logisch want Jeroen Maes is vertrouwd met de producties van Paljas. Hij regisseerde eerder ‘Double act’, ‘Vriendinnen’, ‘Huisvrouwmonologen’ en ‘Shirley Valentine’.

Die fijne samenwerkingen in het achterhoofd, en de belofte niet aan het DNA van Paljas te raken, leidde tot een akkoord. Met twee glunderende partijen tot gevolg. Zowel Gerd De Ley (stichter van Paljas) als zijn dochter Tania De Ley zijn bijzonder opgelucht dat hun levenswerk wordt verdergezet door een team waarin zij het volste vertrouwen in hebben. Jeroen Maes en Kenneth Smets van hun kant kijken ernaar uit om de bestaande Paljas producties verder te zetten en nieuwe voorstellingen te creëren.

Het Prethuis

Jeroen Maes en Kenneth Smets zijn de drijvende krachten achter Het Prethuis dat toegankelijke, originele komedies brengt. Met ‘Paljas Theaterproducties’ zien zij de kans om ook kleine voorstellingen te creëren over hedendaagse thema’s, die niet noodzakelijk pure komedies hoeven te zijn. (hoewel humor een belangrijke factor blijft) Het Prethuis en Paljas Theaterproducties gaan volledig los staan van elkaar met elk hun eigenheid, maar op praktisch en personeelsvlak zeker aanvullend en ondersteunend waardoor Paljas gelukkig terug een toekomst heeft.

foto ©Nattida-Jayne Kanyachalao

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here