Onze bank moet veranderen: niet roepen, maar doen!

0

De economische crisis van 2007-2008 leerde ons twee dingen …

  • Wij betalen achteraf de rekening door lage intresten, omdat de banken moesten gered worden.
  • Dit terwijl banken mede de oorzaak waren van de problemen.

De klassieke banken zijn ‘chremastiek’. Dit betekent dat hun activiteiten erop gericht zijn om rijkdom te verwerven. Ze hebben namelijk aandeelhouders die zoveel mogelijk geld willen verdienen aan onze bankzaken.

Het project van de NEWB geeft ons een unieke kans om dit tij te keren. De NEWB is een Belgische coöperatie die volop bouwt aan een ethische en duurzame bank die de draagkracht van de planeet en de mensenrechten respecteert en dus ten dienste staat van de samenleving. NewB wordt een ‘ethische’ bank, die wil bankieren op een correcte en transparante manier en volgens duidelijke en ethisch verantwoorde richtlijnen.

Hun oproep: “Steun ons initiatief voor 27 november, want we hebben het nodig om te kunnen starten”, is niet in dovemans oren gevallen. Ondertussen is bijna 30 miljoen euro verzameld en heeft NEWB de kapitaalsronde verlengd om extra fondsen te verzamelen.

Tot en met 4 december kan ook jij er mee voor zorgen dat bankieren in de toekomst een meer ethische en duurzame dimensie krijgt. Draag je steentje bij en bouw aan een leefbare samenleving voor de generaties van morgen.

Neem even een kijkje op www.newb.coop en maak kennis met dit waardevolle initiatief en sluit je aan.

Zeuren over een oneerlijke wereld brengt niets op. Actie wel!

Hugo Der Kinderen – Fan en coöperant

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here