Uitvaartzorg Dieter Rits zorgt voortaan ook in Edegem voor een unieke herinnering aan een kostbaar leven cover
Uitvaartzorg Dieter Rits zorgt voortaan ook in Edegem voor een unieke herinnering aan een kostbaar leven cover

Uitvaartzorg Dieter Rits zorgt voortaan ook in Edegem voor een unieke herinnering aan een kostbaar leven

Nieuws

Al 90 jaar lang kunnen rouwende families terecht bij Uitvaartzorg Rits in Hove. Florent Rits, vader van Albrecht en grootvader van Dieter, richtte het bedrijf op in 1933. Vandaag is het nog altijd een onafhankelijke uitvaartonderneming die geen deel uitmaakt van een grote keten. Het familiale karakter garandeert dat nabestaanden kunnen rekenen op een grote mate van dienstbaarheid en een zeer persoonlijke begeleiding bij het afscheid van een dierbare. Bovendien neemt Dieter met veel ervaring en kennis van zaken de uitvaartzorg op zich.

Gemoedsrust voor, tijdens en na de uitvaart

Het team van Uitvaartzorg Dieter Rits zorgt dat je in alle rust en sereniteit afscheid kan nemen van je geliefde. “Ik wil de mensen tijdens de pijnlijkste momenten persoonlijk begeleiden bij het omgaan met hun verlies. Loslaten en afscheid nemen maken deel uit van ieders leven. Op die moeilijke momenten hebben mensen nood aan troost en vertrouwen. Daarom willen we ook 24/7 bereikbaar zijn. We nemen eerst en vooral alle praktische zaken uit handen, zoals het opstellen, drukken en verdelen van de rouwbrieven en gedachtenisprentjes, de uitvaartplechtigheid, bloemstukken, … Verder proberen we de nabestaanden ook mentaal en emotioneel zo goed mogelijk te ondersteunen”, zegt Dieter Rits. “Een gepast afscheid is een grote troost voor de nabestaanden en helpt hen bij het verwerken van hun verlies. Dat is waar mijn team en ik ons graag voor engageren, met veel respect voor ieders levensvisie en geloofsovertuiging.”

Een persoonlijke aanpak voor een stijlvolle uitvaart op maat

Tijdens een persoonlijk onderhoud bespreekt Dieter met de nabestaanden een unieke en serene uitvaart die de wensen, de gebruiken en de tradities van de familie vertaalt in een mooie afscheidsviering. Verder beschikt Uitvaartzorg Dieter Rits over een eigen groetkamer in Hove, waar nabestaanden op een innige manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Verder beschikt het uitvaartcentrum over een stijlvolle, comfortabele aula, waar op een ingetogen manier afscheid kan worden genomen door 80 personen. Deze zaal is uitgerust met de nodige moderne technologie en domotica, waardoor de diensten ook kunnen gelivestreamd worden en er opnames kunnen worden gemaakt. Uiteraard zijn ook uitvaarten op een locatie naar keuze mogelijk. Alles is bespreekbaar en Dieter en zijn team houden graag rekening met de wensen van de nabestaanden.

Bloemen en blijvende herinneringen

Bloemstukken blijven een mooie manier om een boodschap van troost en medeleven over te brengen aan de nabestaanden. Er is dan ook een ruime keuze aan mogelijkheden met een grote symbolische waarde. Verder helpt een blijvend aandenken de nabestaanden bij het verwerken en omgaan met het afscheid van hun dierbare. Dieter Rits licht graag toe wat de mogelijkheden zijn: een mooie asurn, een sierlijk juweel waarin een symbolische hoeveelheid as of waarop een vingerafdruk wordt verwerkt, armbandjes, ringen, …

Wat na overlijden

Het verlies van een dierbare verwerken vraagt veel tijd en energie. Bovendien komen er ook veel administratieve formaliteiten bij kijken. Ze staan kort gebundeld in een verzorgde folder om de nabestaanden een houvast te geven. De folder kan gratis afgehaald worden bij Uitvaartzorg Dieter Rits in Hove én in Edegem. “Onze consulenten zijn gespecialiseerd om de nabestaanden bij te staan en te begeleiden voor, tijdens en na de uitvaart. We zijn tevreden dat we dit belangrijke werk voortaan ook in Edegem kunnen realiseren. Samen met mijn gemotiveerde medewerkers schrijf ik verder aan een nieuw hoofdstuk van Uitvaartzorg Dieter Rits”, besluit Dieter.

Permanent bereikbaar

De zaak is al jarenlang gevestigd in Hove en kreeg er net een mooie locatie bij in Edegem. Dieter en zijn medewerkers helpen iedereen die een beroep op hen doet verder. Op moeilijke momenten in het leven willen ze er zijn. Dieter en zijn team garanderen dan ook 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 permanentie op het nummer 03 455 55 48. Ook op info@dieterrits.be kun je altijd terecht met al je vragen en ideeën. Verder is ook www.dieterrits.be een handige bron vol nuttige informatie. Aarzel echter niet om Dieter rechtstreeks te contacteren, want samen met zijn team streeft hij naar een unieke herinnering aan een kostbaar leven!

Tekst: Fik Verbiest - Foto: Team Dieter Rits