Christophe Deborsu komt naar Boechout cover
Christophe Deborsu komt naar Boechout cover

Christophe Deborsu komt naar Boechout

Nieuws

Op uitnodiging van Marnixring Max Wildiers houdt de bekende Waalse, maar perfect tweetalige journalist Christophe Deborsu een causerie. Het thema is: “Hoe hebben Vlaanderen en Wallonië elkaar ‘ontvriend’ en wat brengt de toekomst?”

Christophe Deborsu (°1965) studeerde rechten aan de KU Leuven. In Vlaanderen verwierf hij bekendheid als Wetstraatjournalist. Hij werkte voor RTBF en werkt nu voor RTL. In 2011 schreef hij het boek ‘Dag Vlaanderen. Hoe Walen echt leven en denken’.

Hij werkte ook mee aan het legendarische programma Bye Bye Belgium. Hij is in Vlaanderen ook bekend door zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld in het seizoen 2008-2009. Zijn eerste optreden in Vlaanderen maakte hij wel in Het Journaal in de wekelijkse rubriek De taalgrens op zaterdag. Daarin werd het nieuws uit Wallonië van de afgelopen week kort samengevat. Daarnaast was hij kapitein in De Tabel van Mendelejev, een laatavondquiz op Een (VRT) en zijn broer Frédéric en hij gaven hun visie op de gebeurtenissen in Wallonië in het programma De Zevende Dag in de seizoenen 2008-2009 en 2009-2010.

Deze avond staat ook open voor niet-leden en is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de werking van de Marnixring.

Bij de causerie hoort een diner: 60 euro/p.p. (aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en dranken inbegrepen). Deelname is alleen mogelijk mits inschrijving vooraf tot uiterlijk maandag 18 september!

Datum van diner en causerie: donderdag 21 september - Start receptie: 19.00 uur

Plaats: feestzaal Hof van Reyen, Oude Baan 37 - 2530 Boechout

Ruime parking voor de deur

Alle info bij Herman Everaert via herman.everaert@telenet.be of 0475 67 53 09

https://www.marnixring.org/

Afbeelding