Afbeelding
Dit programma zou in de eindtermen moeten zitten cover

Dit programma zou in de eindtermen moeten zitten

Nieuws

Onwankelbaar-programma versterkt jongeren, omdat het makkelijker is dan gebroken volwassenen te herstellen.

31,4 procent van de jongeren geeft aan niet goed in zijn vel te zitten. 13 procent van de jongens en 22,1 procent van de meisjes tussen 11 en 15 jaar hebben al meerdere keren overwogen om een einde aan hun leven te maken. De coronacrisis zorgde voor een stroomversnelling in deze zorgwekkende trends. (Cijfers: Vlaamse Jeugdraad, 2016)

Hoe Onwankelbaar leerlingen versterkt

  • Jeroen Walravens (36) geeft samen met een team van experts innovatieve sessies die leerlingen veerkracht, bewustwording en verantwoordelijkheidszin bijbrengen.
  • Het Onwankelbaar-programma vertrekt vanuit het inspirerende verhaal van Jeroen, die op 21-jarige leeftijd na een val een maand in coma lag en ernstige hersenschade opliep. Nog geen drie jaar later bereikte hij Mount Everest.
  • Daarnaast nemen de leerlingen deel aan wetenschappelijk gevalideerde workshops. In drie sessies geven ze vorm aan hun toekomst: hoe ga je om met wat je overkomt, verklaar wie je bent, zet dromen om in doelen, plannen en acties.

Interesse? Contacteer Jeroen Walravens via e-mail (walravens.jeroen@gmail.com) of via telefoon (0494 18 99 23), meer informatie vindt u ook op Onwankelbaar.be.

Over Jeroen Walravens

Jongeren ondersteunen voor meer welzijn, visie en veerkracht; het is de missie van auteur, spreker, trainer en stand-upcomedian Jeroen Walravens.
Zijn moeizame jeugd (leermoeilijkheden, geweld en middelenmisbruik) eindigde abrupt op 21-jarige leeftijd, wanneer Jeroen ontwaakte met ernstige beperkingen na een maand in coma. Hij kon niet meer gaan, staan of spreken. Een tweede kans krijg je geen twee keer. Minder dan drie jaar later bereikte hij Mount Everest.

Na de Everest legde Jeroen zich toe op zijn studies en publiceerde hij zijn eerste boek (Het Is Altijd NU, Houtekiet, 2016). Opgeleid in de Integratieve (AIHP) en Positieve Psychologie (UPenn, U North Carolina), NLP (Braindrums) en het trainerschap (HRD Academy) ondersteunt hij jonge mensen bij de uitdagingen van vandaag. Jeroen is ook vader van twee prachtige kinderen.

Afbeelding
Afbeelding