Afbeelding
ZomerEnd Feesten 2022 – Hove cover

ZomerEnd Feesten 2022 – Hove

Nieuws

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vierden de Hovenaars feest. De lokale middenstandsvereniging Hove Onderneemt organiseerde de 47ste editie van de ZomerEnd Feesten.

En het mag gezegd zijn, het was een schitterende editie! Het ideale weer om te kuieren langs de winkels en de SummerEnd Market, de kinderen genoten van de kermiskramen en eten en drinken in overvloed. Ook aan animatie geen tekort. De 2 podia boden optredens van allerlei kaliber: Christoff, LevelSix, de ZomerEnd Band met gastoptredens van Karen Damen en Anna Hodorovskaya (winnares The Voice Ukraine), 4-Tact, Cookies & Cream, Pardon Service, dj Axel Daeseleire en als spetterede afsluiter dj Livado.

De Hovese Sportraad opende het feestgebeuren met een stratenloop op vrijdag. Die had als doel samen 750 km te lopen.

Maar het hoogtepunt was toch wel de Reuzenstoet op zaterdag. Daarbij liepen de Hovese reuzen Peer de Garde en Moe Lies voorop door de Hovese Kapelstraat. Achter hen de reuzen van Kontich, Contios & Faire Trees, gevolgd door de reuzin van Lint Lucienne en de Boechoutse reuzen Gerard de Filosoof en Tante Trees. De Reuzenstoet werd voorafgegaan door een aantal vaandelzwaaiers die werden begeleid door een toffe Dixieband. Nadien kon je de reuzen bewonderen ter hoogte van de kerk en waren er voor de kinderen nog leuke vertellingen.

Voor het eerst dit jaar werd gebruikgemaakt van herbruikbare bekers. Geen evidentie op een niet afgesloten terrein, maar de organisatie heeft deze eerste vuurdoop goed doorstaan.

De ZomerEnd Feesten zijn een pluim op de hoed van de middenstandsvereniging die dit grootse feest, in nauwe samenwerking met het lokaal bestuur van Hove, organiseerde en in goede banen leidde.

Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!

Foto’s © Vision fotokring Hove

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding