Afbeelding

Waarom je best niet wacht met de isolatie van je dak

Nieuws

In België zijn te weinig woningen goed geïsoleerd. Dat is jammer, want een goede isolatie maakt je woning zuiniger en aangenamer en drukt bovendien je maandelijkse kosten. De Vlaamse overheid wil met zijn Energierenovatieprogramma 2020 de Vlamingen aanzetten om zo snel mogelijk te investeren in het isoleren of renoveren van hun plat of hellend dak.


Enkele cijfers

We hoeven je het belang van een goedgeïsoleerd dak niet meer uit te leggen. Toch zijn in België lang niet alle woningen klaar voor de toekomst. Meer dan de helft van onze woningen is ouder dan 40 jaar en toch wordt er jaarlijks gemiddeld maar zo’n 0,7% gerenoveerd. Er zouden zelfs maar 20.000 van onze woningen en appartementen voldoende energiezuinig zijn. Dat terwijl bijvoorbeeld een goedgeïsoleerd dak het warmteverlies van je woning sterk kan verminderen, in sommige gevallen zelfs met meer dan 30%.

Energierenovatieprogramma 2020

Om de renovatie-inspanning een impuls te geven, heeft de Vlaamse overheid het Energierenovatieprogramma 2020 opgestart. Dat bepaalt onder andere dat tegen 2020 alle daken in Vlaanderen geïsoleerd moeten zijn. Woningen die niet of onvoldoende geïsoleerd zijn, kunnen ongeschikt verklaard worden. Er moet dan binnen het jaar een nieuwe isolatie geplaatst worden, of er volgt een boete. Meer info vind je op www.energiesparen.be/2020.

Beter voor je portefeuille en je planeet

Laat het Energierenovatieprogramma zeker niet je enige motivering zijn om te investeren in dakisolatie. Een geïsoleerd dak heeft immers nog heel wat andere voordelen. Het kan de EPC-waarde van je woning bijvoorbeeld doen toenemen met meer dan 50%. Goed isoleren heeft ook heel wat ‘snelle’ voordelen zoals een aangenaam warme en droge woning in de winter en koele ruimtes in de zomer. Zo moet je zelf minder verwarmen of koelen en bovendien stoot je woning een pak minder CO2 uit. Goed voor je portefeuille en voor onze planeet!

Laat je begeleiden

Als je je dak wil isoleren, wil je gebruikmaken van het beste materiaal en het proces op de meest efficiënte manier laten verlopen. Wat voor jouw woning het geschiktste is, laat je best bekijken door een professional. Bij Kijzer kan je eenvoudig een afspraak maken voor professioneel advies en een vrijblijvende offerte op maat. Zij bekijken samen met jou ook op welke premies en subsidies je zoal recht hebt. Neem dus snel contact op voor meer info.
Kijzer, Vlaamsekaai 11, 2000 Antwerpen, 03 808 46 46
www.kijzer.beinfo@kijzer.be