Afbeelding

LuNa in Kaleidoscoop – Mortsel wenste onze Fik uit volle borst een happy birthday

Nieuws

Op vrijdag 1 februari vierde onze bezieler Fik Verbiest in een overvolle Kaleidoscoop in Mortsel zijn 53ste verjaardag samen met LuNa coverband … en of het een geslaagd feestje was!


We love LuNa

LuNa is een bekende naam in Mortsel en omstreken. Onlangs speelden gitarist Luc Canters en zangeres Nathalie nog op het nieuwjaarsfeest in Mortsel. Dat wij bij Mensen zijn Media fan zijn van LuNa is geweten. Luc en Nathalie speelden eerder al samen op ons verzoek. Het is dan ook keer op keer een verademing om Luc en Nathalie samen te zien spelen: puur en fris, nu grappig, dan weer ontroerend en altijd o zo mooi. Op vraag van Fik haalden Nathalie en Luc nog eens hun geschiedenisles onder het stof vandaan.

Geschiedenisles

Als alle geschiedenislessen waren zoals die van LuNa dan was het vak op school ongetwijfeld een pak populairder. Van gregoriaanse gezangen en middeleeuwse volksmuziek liep de avond verder over folk, jazz, over blues, hardrock, Franse chansons naar hedendaagse popmuziek. Bekende en minder bekende songs van Bob Dylan, Jimi Hendrix, Prince, Jacques Brel, Will Tura en andere iconen passeerden de revue.
Hoe verschillende muziekstijlen ontstonden en hoe ze aan elkaar verwant zijn? Wij kunnen het je nu vertellen! Hoe muziek klonk voor de uitvinding van de microfoon? Luc en Nathalie lieten het ons aan den lijve ondervinden. Wie zijn nu echt de grootsten, The Beatles of The Rolling Stones? De meningen waren verdeeld en LuNa liet het ons dan maar zelf uitvechten met een medley van “Hey Jude” en “Sympathy for The Devil”. Ter info: de meningen bleven ook daarna verdeeld – gelukkig maar.
Dat Luc en Nathalie ook oog hebben voor detail bewezen ze met “These boots are made for walkin’” van Nancy Sinatra: dat nummer werd namelijk uitgebracht op Fik zijn geboortedag. Ze hadden wel degelijk hun huiswerk gemaakt.

Kippenvel

Het duurde niet lang voor het enthousiasme van de muzikanten overliep naar het publiek. Aan interactie was in de intieme Kaleidoscoop dan ook geen gebrek. Er mocht geklapt, gedanst, gezongen en gelachen worden. Met een heuse muziekquiz werden de toeschouwers op de proef gesteld en de juiste (en foute) antwoorden werden luidkeels naar de muzikanten geschreeuwd.
De sfeer was ontspannen. De moeiteloze manier waarop Luc en Nathalie hun muziek en teksten brengen, was zo ontwapenend dat het publiek in geen tijd uit hun handen at. Het duo kan werkelijk alles aan: ingetogen, funky, opzwepend – u vraagt, zij draaien. Het ongedwongen spel van Luc en de fabelachtige stem van Nathalie zijn een magische combinatie.
Aan het einde van de avond trakteerde Nathalie ons op “Someone like you” van niemand minder dan nachtegaal Adele en ja hoor … ze kán het. Hoedje af! Eindigen deden Luc en Nathalie én een volle Kaleidoscoop met een “Happy birthday dear Fikske”. Wij breken er ons nu al het hoofd over: hoe kunnen we dát verjaardagscadeau volgend jaar in godsnaam nog overtreffen …
Kijk hier voor de foto’s en de reportage gemaakt door Mortsel tv!
Meer weten over LuNa? Kijk op www.lunathemusic.be.
Foto’s: Ronny Mullens
Afbeelding
Afbeelding