Afbeelding

Unizo Mortsel zet 2019 feestelijk in

Nieuws

2019 telt alweer drie weken dagelijkse drukte en routine. Het is echter nog altijd januari dus elkaar gelukkig nieuwjaar wensen? – Het mag nog! De nieuwjaarswensen gingen dan ook druk heen en weer op de nieuwjaarsreceptie van Unizo Mortsel. De Mortselse ondernemers werden wederom verwelkomd in een gezellig ingerichte ruimte in de gebouwen van Digitale Drukkerij Triakon. Een reeks Mortselse horecazaken sloegen de handen in elkaar om er ook op culinair gebied een heerlijke avond van te maken. De Kempense Wezz (Wesley Meynendonckx) zorgde samen met zijn percussionist voor een sfeervolle muzikale omkadering.


Nieuwe ondernemers in Mortsel

Unizo Mortsel-voorzitter Marc Drexeler mocht de avond openen. Met trots kondigde hij aan dat Mortsel vorig jaar maar liefst 24 nieuwe zelfstandigen mocht verwelkomen. 9 daarvan waren aanwezig op de receptie en daar waren opvallend veel dames bij, een evolutie die we alleen maar kunnen toejuichen. Zij brengen in Mortsel een aantal hippe nieuwe zaken die inspelen op nieuwe trends en die Mortsel ongetwijfeld nog meer op de kaart zullen zetten als winkelstad.
De aanwezige nieuwkomers waren
  • Hannelore Minu van Kinderschoenen Benjamine - Bij Benjamine vind je kinderschoenen, regen- en winterlaarzen, pantoffels en watersandalen voor je baby, kind en tiener. Hannelore geeft je ook professioneel advies over steunzolen.
  • Mimoza Leci van Beauty by Mimoza - Bij Mimoza kan je terecht voor alles wat te maken heeft met lichaamsverzorging. Je wordt er behandeld met alleen de beste cosmeticaproducten.
  • Tonia Lauter van Plat du Jour - Je vindt Tonia en haar food truck met eerlijke, verse, gezonde, maar vooral lekkere gerechten elke vrijdag op het Stadsplein in Mortsel (en op dinsdag op het Kerkplein in Lier).
  • Thierry Steemans van Boekhoudkantoor BSM, de nieuwe buur van Mensen zijn Media - Thierry en zijn team zorgen voor kwaliteitsvol advies.
  • Nadine van Gulik van Les Etoiles in Gaanderij Ter Linde - Bij Nadine haal je je kaarsen, geurstokjes en decoratie. Ze was al drie jaar actief in winkels en kapperszaken, maar heeft nu haar eigen stek in de gaanderij.
  • Luc Missotten en Ingrid Fossé van Immo Point Mortsel - Zij zijn al 15 jaar actief in de vastgoedsector en, met de overname van Promocon Mortsel, nu ook in onze regio.
  • Hilde De Herdt van Standaard Boekhandel aan de Statielei - Standaard Boekhandel is uiteraard een gevestigde waarde, maar heeft sinds kort een nieuwe, vrouwelijke kapitein aan het roer.
  • De broers Michiel, Dries en Toon Somers van Kleding Bel - Zij gaven de bestaande kledingzaak een nieuwe look en stijl. Het bekende merk Thelma and Louise zijn de grondlegger en het succes van deze zaak.
  • Eva Van Wichelen en Gertjan Roeffaers van Vishandel STELOY - STELOY is je ongetwijfeld welbekend, maar Mortsel verwelkomde vorig jaar deze nieuwe zaakvoerders. Met de wijze raad van ervaren ouders wordt het vast een succesverhaal.

De gastsprekers roepen op tot openheid, samenwerking en duurzaamheid

Na de openingsspeech van Marc Drexeler kwam Joeri Franck, deskundige lokale economie, aan de beurt. Joeri was zelf jarenlang ondernemer en werkt sinds september bij het lokale bestuur. Hij wil het aanspreekpunt zijn voor de Mortselse ondernemer en de diplomatie tussen hen en het bestuur verzorgen. Joeri roept alle ondernemers op om te ondernemen – de stad zal het pad ervoor effenen. “Be hungry, be foolish in 2019!” vroeg Joeri aan alle aanwezigen.
Daarna blikte Sofi Van Ussel van Unizo Provincie Antwerpen terug op 2018: “Wat een jaar”. Ze heeft het dan niet alleen over de opvallende gebeurtenissen en evoluties op internationaal economisch en politiek vlak, maar ook en vooral over de veranderende gewoontes van consumenten, ook in België, Vlaanderen en Mortsel. Dat er al veel gewijzigd is in het gedrag van consumenten is duidelijk. Dat er nog oneindig veel meer zal veranderen in de komende jaren staat buiten kijf. Handelaars en ondernemers moeten mee op de kar springen van de wereld in verandering. Sofi merkt gedurfd op dat veranderingen soms leiden tot angst, onwetendheid en zelfs haat. Alleen door met een open geest en een open hart de ander tegemoet te gaan, kan die evolutie vermeden worden. Mevrouw Van Ussel nodigt iedereen daarom uit om ideeën te delen, om elkaar te blijven inspireren en te motiveren. Zo bereiken we duurzaamheid, cocreatie, vernieuwing en verbinding. “Leer van elkaar en met elkaar”, zo sloot Sofi haar bevlogen speech af.
De toesprakenronde werd afgesloten door Lieven de Schamphelaere, CEO van Triakon. Hij vertelde trots hoe er plannen op tafel liggen om de betonnen gronden van Triakon te vervangen door “veel groen en blauw”. We wachten in spanning op het resultaat.

Hapjes, drankjes en networking

Nadien was er tijd voor nog meer hapjes, drankjes, netwerken en hartelijke ontmoetingen. Er zijn geheid nu al nieuwe ideeën en samenwerkingen ontstaan tussen de vele aanwezigen en er volgt nog een heel jaar om die trend verder te zetten. Dit soort evenementen waarbij hardwerkende ondernemers elkaar in een gemoedelijke en ontspannen sfeer kunnen ontmoeten, zouden meermaals per jaar moeten georganiseerd worden. Hoe handig digitale communicatie ook moge zijn, er gaat niets boven persoonlijk contact om echt iets voor elkaar te kunnen betekenen. Hopelijk wordt 2019 een vernieuwend, verfrissend en vruchtbaar jaar. We wensen het ondernemers én consumenten alvast hartelijk toe.
Meer foto’s vind je op onze Facebookpagina.
Tekst: Joyce Verschueren - Foto’s: Ronny Mullens
Afbeelding
Afbeelding
Unizo Mortsel-voorzitter Marc Drexeler verwelkomt de genodigden
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding