Afbeelding

RBELLE viert eerste verjaardag met actie voor Gimmeshelter

Nieuws

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van haar kapperszaak RBELLE organiseert Charlotte Stevens een actie in het kader van het sociale project “GIMMESHELTER”. Vanaf donderdag 15 november zal er namelijk een kerstboom staan in de zaak RBELLE waar u vrijblijvend kan doneren (kleding, speelgoed, levensmiddelen, …). Alle donaties gaan naar Victor 4, een van de nachtopvangmogelijkheden in Antwerpen, geleid door Haiyet Benadid, die je misschien nog kent van het tv-programma Project Axel. Charlotte licht ons een en ander toe.

Beste Charlotte,
Je kapperszaak Rbelle bestaat een jaar. Hoe hebben jullie het laatste jaar beleefd?
Heel inspirerend. Het is een nieuwe uitdaging die we zijn aangegaan waar we nog elke dag van leren. Wat leuk is, is dat ons beroep heel variërend is en blijft. Nieuwe klanten, vaste klanten, elk persoon heeft zijn verhaal en wensen. Het is zeer motiverend om daarvan een deel te mogen uitmaken. We zijn heel enthousiast om dit succesverhaal verder te zetten en te delen.
Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Ons plan voor de toekomst is dit succesverhaal verder te zetten in combinatie met projecten zoals GIMMESHELTER.
Jullie actie voor GIMMESHELTER is een heel mooi project, vanwaar die inspiratie?
Ik ben altijd heel geïnspireerd geweest door het verhaal van mensen, vandaar ook mijn passie als kapper. 4 jaar geleden toen ik nog in Londen woonde, heb ik voor de eerste keer een project meegedaan voor thuislozen. Ik wou iets betekenen voor anderen en wat is beter dan met je talent mensen gelukkig te maken. Een nieuwe snit doet enorm veel voor jou, mij en dus ook voor thuislozen. Niet te vergeten dat we in een maatschappij leven waar voorkomen een belangrijk onderdeel is. Als ik er deel van kan uitmaken om de eigenwaarde en zelfzekerheid van iemand te ondersteunen, zal ik dit met beide handen, letterlijk (lacht), aannemen.
Wat is Victor 4?
Dat is het opvangproject in Antwerpen waar onze donaties naartoe gaan. Het is ook één van de projecten die gesteund worden door Gimmeshelter. Naast een bed voor de nacht is er zowel ’s avonds bij aankomst, als ’s morgens bij vertrek eten en drinken voorzien. Er is tevens aandacht voor toekomstoriëntatie en verwijzing naar passende hulp- en dienstverlening. Victor 4 is een veilige haven voor daklozen, maar het is niet de bedoeling dat ze eraan wennen.
Welk cadeau zou je zelf schenken?
Wij schenken een gratis snit in de hoop de eigenwaarde van de mensen te ondersteunen. Wat voor mezelf belangrijk is om te schenken is ervaring, begrip, steun en respect.
Bedankt, Charlotte! Veel succes!
Afbeelding