Afbeelding

Côté Sud … puur genieten!

Nieuws

In de Eggestraat, tussen de Krijgsbaan en de Antwerpsestraat in Mortsel, ligt een culinair juweel verborgen. Het heet Côté Sud, de kaas- en delicatessenwinkel van Jan Warmenbol en Linda Wyckmans. Omdat hier niet alleen met hart en ziel, maar ook met veel ervaring en vakkennis wordt gewerkt aan alles wat het leven de smaak geeft die het verdient, zetten we Côté Sud graag even in de kijker. Wie de kunst beheerst om werkelijk van het leven te genieten voelt zich er dadelijk thuis.

Jan en Linda zijn de derde generatie van de familie Warmenbol en zijn met veel passie en vakmanschap dagelijks actief in hun mooie zaak, een zaak met een diepgewortelde traditie. Een eeuw geleden al verkocht de grootmoeder van Jan eieren op de markt. Later trok grootvader Arthur Warmenbol naar de markt met kazen en hun succesvolle marktverkoop legde de basis voor de groothandel in voorverpakte kazen. De bakermat van hun winkel is de kleine Markt in Antwerpen, tussen de Kammen- en de Bredestraat. De familie Warmenbol combineerde hard werken met vakkennis en ervaring, waardoor de zaak groeide. In de jaren ’70 opende de moeder van Jan een kaaswinkel aan de Bredabaan in Brasschaat, waar Linda 20 jaar geleden eveneens de smaak te pakken kreeg.
Côté Sud zelf werd door Jan en Linda 22 jaar geleden in de Eggestraat geopend. Voorheen baatte Linda een brei- en kledingwinkel uit en terwijl ze Jan kon overtuigen van haar charmes werd Linda evenzeer gecharmeerd door de heerlijke kazen van de familie Warmenbol. Ze stapte mee in de zaak en met vereende krachten en veel liefde voor het vak, werd Côté Sud uitgebouwd tot de unieke kazen- en delicatessenzaak die het vandaag is.
De winkel breidde namelijk verschillende keren uit en ondertussen is Côté Sud veel meer dan een kazenwinkel. Recente variaties in het assortiment zijn de Italiaanse delicatessen met olijfolie, pasta’s, charcuterie en meer zuiderse heerlijkheden. Ook de theetoog, de wijn- en drankenafdeling en de “côté sucré” met zalige zoetigheden zijn meer dan geslaagde initiatieven.
De kaasafdeling blijft evenwel de kern van de zaak met een assortiment van meer dan 200 soorten Franse, Italiaanse en Belgische kazen. Je vindt er ook andere culinaire toppers, zoals de bekende kaassoesjes en de originele huisspecialiteit, kaastapenade. Hoewel die koud kan dienen als hemels broodbeleg, kan je er heerlijke warme saus van bereiden.
Wijnliefhebbers komen bij Jan en Linda evenzeer aardig aan hun trekken. Over hun professionele kaas- en wijndegustaties vind je meer info op de mooie website van Côté Sud. In hun gezellige Bistro serveren Jan en Linda je graag hun delicatessen. Ben je in deze donkere dagen al plannen aan het smeden voor de lente? Neem dan zeker een bezoek aan het terrasje van Côté Sud op in je to-dolijst!
Met de feestdagen in het vooruitzicht kan je exclusieve kaas- en charcuterieschotels bestellen. Voor prijzen van respectievelijk 12 en 8 euro per persoon tover je moeiteloos een heerlijke feesttafel voor je gezelschap. Met een gevarieerd en vers broodassortiment en het juiste flesje wijn zorgt Côté Sud voor een onvergetelijke avond. Voor wie iets warms wil, zijn er de overheerlijke huisgemaakte lasagnes, lekkere quiches, smeuïge kaastaarten, ... Het professionele advies krijg je er met de glimlach bij.
Ten slotte vind je bij Jan en Linda eveneens heel leuke ideetjes voor je interieurdecoratie. Naast de overheerlijke gerechten en wijnen zorgt hun lifestyleafdeling voor een unieke totaalbeleving. Côté Sud is vandaag meer dan ooit een paradijs voor fijnproevers en biedt met verse en ambachtelijke kwaliteitsproducten een perfect antwoord op de verarming van ons voedingspatroon. Door dagelijks te kiezen voor de beste ingrediënten en die met veel passie en vakkennis te verwerken in alles wat ze hun klanten aanbieden, hebben Jan en Linda een zaak uitgebouwd die Mortsel mee op de kaart zet. Want Côté Sud … dat is ‘puur genieten’.

Côté Sud, Eggestraat 9, Mortsel - 03 440 78 50 - www.cotesud-mortsel.be
Tekst: Fik Verbiest - Mensen zijn Media - Foto’s: Francois Van Roosendael
Afbeelding