Afbeelding

26 oktober: Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International

Nieuws

Morgen, vrijdag 26 oktober, organiseert Amnesty International weer Schrijf-ze-VRIJdag. Tienduizenden jongeren zetten zich dan samen met hun leerkrachten weer in voor de mensenrechten. Thema dit jaar: “Mensenrechtenverdedigers”.

Schrijf-ze-VRIJdag is een jaarlijkse traditie geworden. Elk jaar kruipen de Belgische jongeren in hun pen op een vrijdag in de herfst voor bewustwording in verband met de mensenrechten. Vorig jaar was het thema nog de vrije meningsuiting, onder het motto “Mijn mening, mijn recht”. Dit jaar schrijven de jongeren voor Mensenrechtenverdedigers. Zij die het opnemen voor de mensenrechten worden immers vaak lastiggevallen, achtervolgd, gevangengenomen of zelfs gedood, terwijl zij alleen willen bijdragen aan een betere wereld.
Met deze Schrijf-ze-VRIJdag wil Amnesty International dat enorme onrecht aankaarten en zoveel mogelijk bewustwording verspreiden. Tienduizenden jongeren in meer dan 500 scholen zullen daaraan morgen samen met hun leerkrachten meewerken. Vanaf dit jaar is er aan het evenement trouwens een wedstrijd verbonden. De winnaars van de “Eersteklas Mensenrechtenverdedigers” krijgen een eretitel en winnen bovendien een optreden van de rappers van SLM.
Inschrijven kan nog steeds via de website van Amnesty International. Alle ingeschreven deelnemers krijgen het Mensenrechtencertificaat opgestuurd vanwege Amnesty International.
“Mensenrechtenverdedigers zijn belangrijker dan ooit”, zegt Nick Vanden Broucke, jongerenverantwoordelijke bij Amnesty International. “Zeker in een tijd waarin angst en verdeeldheid heersen. Door vandaag brieven te schrijven geef je niet alleen hoop aan mensenrechtenverdedigers uit Honduras, Iran, Oekraïne en Egypte. Door vandaag brieven te schrijven word je ook zelf een mensenrechtenverdediger. Dankjewel om op te komen voor mensen die opkomen voor mensen!”
We wensen alle schrijvende helden veel succes en we hopen dat deze actie mag bijdragen aan meer geluk en verbondenheid en aan een betere wereld!
Meer info vind je op de website van Amnesty International.

Bron: Amnesty International
Afbeelding