Afbeelding

Schoolrock Festival Kontich

Nieuws

KONTICH - Na de bijzondere feesteditie van 30 jaar Schoolrock Festival zullen ook dit jaar geëngageerde leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar van het Sint-Ritacollege in Kontich hun speelplaats ombouwen tot een ware festivalweide. Op 28 april 2018 zal deze fantastische 31ste editie van Schoolrock Festival ervoor zorgen dat iedereen losgaat!

Schoolrock Festival wordt elk jaar georganiseerd door leerlingen en dat maakt het uniek. Zo zijn de enthousiaste medewerkers uit het vijfde en zesde middelbaar verdeeld in acht units. Van het zoeken van de muzikanten tot het beheren van de financiën, het ontwerpen van de website, het zoeken van sponsors en de contacten met de pers: alles wordt bepaald en uitgevoerd door 16- en 17-jarigen.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Schoolrock Festival niet alleen een thuisbasis voor keiharde rock. Elk genre is welkom. Naast grote namen krijgt ook aanstormend talent kans om op een van de podia te spelen.

Schoolrock Festival heeft niet alleen een gevarieerd muziekaanbod en een geweldige sfeer, maar ook een hart voor anderen. Zo gaat de winst van het festival elk jaar naar twee goede doelen. Schoolrock steunt Shangrila home, een vzw die straatkinderen in Nepal opvangt, hen een warme en liefdevolle thuis bezorgt en hen klaarstoomt om verder te studeren. Daarnaast zet Schoolrock Festival zich ook in voor een goed doel in België. Tejo is het tweede goede doel dat zal gesteund worden. Het is een organisatie die gratis professionele therapeuten aanbiedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Zij helpen de jongeren onmiddellijk en anoniem om hen nieuwe kracht te geven.

De artiesten die in 2018 op de podia van Schoolrock Festival zullen schitteren zijn Danny Blue And The Old Socks, La Jungle, Teme Tan, Stikstof, Radikal Guru, Maverick, In Een Discotheek, Borokov Borokov en Selder.

Dit jaar zal Schoolrock rond het thema ‘vrienden’ werken, daarom de slogan ‘Friends have benefits’.

Schoolrock Festival is een festival in Kontich, Pierstraat 1, georganiseerd door leerlingen van het Sint-Ritacollege. De 31ste editie vindt plaats op 28 april 2018.

www.schoolrockfestival.be - tel. 03 457 12 51 - fax 03 457 16 16 - info@schoolrock.be