Verdienstelijke Kontichse sporters krijgen trofee

Nieuws

KONTICH - De Sportraad en het gemeentebestuur reikten de trofeeën uit aan de verdienstelijke sporters van het afgelopen jaar (2017).

De trofee van sportvrouw van het jaar was voor Lotte Rotman. Lotte begon te koersen op haar achtste. In 2017 werd ze Belgisch Kampioen. Dries Ponnet werd gekozen tot sportjongere van het jaar. Als judoka behaalde hij verschillende podiumplaatsen. Sinds begin 2017 wordt hij begeleid door Ilse Heylen, die een Olympische medaille behaalde op de Olympische spelen in Athene in 2004.

De titel van sportman van het jaar ging naar Jannes Boonen. In de atletieksport werd hij Belgisch Kampioen ‘Hink stap sprong’ bij de beloften. Daarnaast behaalde hij de tweede plaats van het Belgisch Kampioenschap Meerkamp en 400 meter horden bij de beloften. Het eerste elftal van K. Kontich FC promoveerde vorig seizoen naar eerste provinciale. Daarvoor werden de spelers van de voetbalclub uitgeroepen als sportteam van het jaar.

De trofee voor grootste sportverdienste ging naar Swa Naegels van Kontich Basketbal Club. Swa begon als voetballer en supporter van FC Boom, maar toen zijn zoon begon te basketten, gooide hij het roer om. Hij maakte zich bij de club verdienstelijk als hulpsecretaris en nadien als secretaris.

Ward Coene