Afbeelding

Mortsel volley Antwerpen is trotse gastheer voor de ‘Beker van Antwerpen’

Nieuws

Het is al even geleden dat deze hoogmis van het Antwerpse volleybal nog een keertje op bezoek is geweest in Antwerpen, echter tijdens het komende paasweekend is het zover. Op zaterdag 31 maart 2018 en maandag 2 april 2018 zullen opnieuw 24 teams in de verschillende leeftijdscategorieën strijden voor deze felbegeerde Antwerpse volleybaltrofee.

“We gaan niet beweren dat deze bekerfinale na vele passages in Turnhout en de stille Kempen nu thuis komt”, aldus Ben de Herdt, “echter het was wel al lang geleden dat hij nog eens in de Antwerpse regio werd georganiseerd. Sporthal ‘den Drab’ zal dan ook helemaal omgetoverd worden tot een heuse bekerarena. “En wie al in sporthal ‘den Drab’ heeft gespeeld, weet dat supporteren hier oorverdovend kan klinken.”

“De finales zelf kunnen spelen met onze jeugdteams blijft als club ons lange termijn doel, maar hem mogen organiseren is toch ook een hele eer. De 17.000 supporters die jaarlijks naar de bekerfinale van België in het sportpaleis afzakken, zullen we dan ook niet kunnen overtreffen. Echter deze bekerformule brengt jaarlijks gemiddeld 2.200 toeschouwers op de been, wat toch wel aangeeft dat volleybal sterk leeft in onze provincie.“

Elke finaledag wordt afgesloten met de strijd om de provinciale bekertitel op senior niveau. Op zaterdag verwachten we een heuse bekerstrijd bij de heren, met Hellvoc Hemiksem-Schelle, de verwachte kampioen uit de 1ste landelijke reeks, en VC Duvel Puurs, de huidige nummer 3 in Liga B. Op maandagavond spelen dan de dames met als finalisten VBC Zandhoven, uit 1ste landelijke reeks, en misschien wel de verrassing van het tornooi, namelijk de provinciale damesploeg van Hellvoc Hemiksem-Schelle.  Tweemaal op papier de underdog positie voor de club uit de Rupelstreek, maar een bekerfinale brengt altijd verrassingen met zich mee. Veel succes iedereen!

Place to be:

zaterdag 31 maart 2018 & maandag 2 april 2018 - (9u30 – 22u30) - Sporthal ‘den Drab’ – Drabstraat 47 – 2640 Mortsel

Bijkomende info kan u verkrijgen bij

Jef Van Looveren, bestuurder Mortsel Volley Antwerpen, 0486/972.407

Ben de Herdt, bestuurder Mortsel Volley Antwerpen, 0477/290.304