Afbeelding

Lancering Mortsel Leeft!

Nieuws

MORTSEL - Van populaire facebookgroep tot nieuwe politieke beweging en geen partij in de klassieke zin van het woord, zo omschrijven de stichters hun Mortsel Leeft!.

De bezieler van de facebookgroep rond Mortsel Leeft!, Kurt Van Camp, begon eerst zonder politieke ambities en wou alleen positieve berichtgeving over Mortsel in de sociale media brengen. De overtuiging om toch een volwaardige politieke beweging te worden kwam er na contact en een constructieve samenwerking met de reeds bestaande Mortselse politieke fractie Mortsel-Anders van Naranjo Decamps. Deze laatste wil als lijsttrekker een positief verhaal brengen, de stad prominenter op de kaart zetten en vooral geen kleur bekennen. Inspraak van de inwoners en hun mening staan bovenaan.

De ambitie is zoveel mogelijk met de bevolking het beleid uit te stippelen. De krachtpunten van hun beleid zijn samen te vatten in vier prioriteiten die ze als speerpunten naar voren brengen.

-Mobiliteit met een Ringweg rond Mortsel om de stad autoluw te maken. Hier wordt de samenwerking met buurgemeentes Boechout en Borsbeek benadrukt. Aanpassen kruispunt Antwerpsestraat-Krijgsbaan met ondertunneling en fietsbrug.

-Met minimum een schepen minder werken in de legislatuur door het combineren van sommige bevoegdheden. Geen cumul met bijkomende privé job voor de schepen, alleen zijn job als schepen behouden.

-Het aanstellen van een voltijdse centrummanager. Hij zal de schakel zijn tussen het bestuur, de handelaars, event-organisatoren en sportclubs. Dit kan de handelaars (samen met punt een) nieuwe zuurstof geven. Het Stadsplein smeekt om beweging. Een tweetal evenementen per jaar is te weinig.

-De Mortselaar stuurt de beweging – de beste verkoper is de beste luisteraar, dixit Naranjo. Via allerlei kanalen de vinger aan de pols houden wat er allemaal in Mortsel leeft.

De voorlopige lijst wordt dus getrokken door Naranjo Decamps, gevolgd door Lieve Fierens en Eddy Cloostermans. Lijstduwer is Danny Van Clapdurp.

We eindigen met een quote van deze laatste: “Besturen met boerenlogica”.

Tekst en foto’s: A. Charrin - www.allkindsofeverything.be

Afbeelding