(Eva Koninckx, Mike 'Maaik' Hermans, Fik Verbiest en An Adriaenssen)
(Eva Koninckx, Mike 'Maaik' Hermans, Fik Verbiest en An Adriaenssen)

Mensen zijn Media experimenteert met ruimdenkende satire

Nieuws

Truman Trash is de trash talk host van de gelijknamige satirische nieuwssite. Hij is een intense, gedreven die hard journalist en nieuwsanker die het nieuws brengt op het scherpst van de snee. Hij werkt dag en nacht en trekt werkelijk alle registers open om het laatste nieuws te vergaren. Op straat, op café, op de markt, in de winkel, bij politici, BV’s, … Omdat hij niet kan leven van zijn journalistiek alleen doet hij voor, na en tussen zijn verslaggeving allerlei jobs. Die houdt hij echter nooit lang vol omdat er altijd wel een unieke breaking story tussenkomt die met zijn volle aandacht gaat lopen. Zijn weinige vrije tijd brengt hij door bij zijn familie en zelfs daar blijft de actualiteit niet onbesproken met verhitte familiale discussies tot gevolg.


In tijden waarin prestatiedruk en perfectie als nieuwe religie fungeren, is het voor heel wat mensen wel eens moeilijk om werk te maken van geluk en verbondenheid. Mensen zijn Media wil dan ook graag een tegengewicht bieden en zal in de nabije toekomst experimenteren met een satirische rubriek in ’t Periodiekske en De Passant. ‘We zijn al langer overtuigd van het feit dat lachen nu eenmaal gezond en belangrijk is’, zegt uitgever Fik Verbiest. ‘We denken met Mike Hermans van Braindog de geschikte partner te hebben gevonden om dit ei te leggen.’ Mike is architect van opleiding en is een creatieve duizendpoot die onlangs een digitaal satirisch platform lanceerde in de vorm van een satirische talkshow ‘Truman Trash’.

Truman Trash wil met een knipoog de actualiteit belichten en mensen doen nadenken over de complexiteit en de absurditeit van onze huidige maatschappij. “Het opzet is humor en satire brengen waarbij de belevingswereld van de gewone mens centraal staat. Truman Trash wil de geest verruimen, het hart opentrekken, het buikgevoel in beweging zetten en mensen dichter bij elkaar brengen”, aldus Mike Hermans alias Maaik.Mike Hermans en zijn partner Eva Koninckx zien best wel mogelijkheden. “We kunnen ons helemaal vinden in de filosofie van Mensen zijn Media en we denken dat Truman Trash in het bijzonder en Braindog in het algemeen een perfecte kruisbestuiving kunnen genereren. We streven samen met Fik, An en hun team naar een samenwerking waarbij het geheel meer wordt dan de som van de delen … en we zien wel waar het ons brengt. Het belangrijkste is dat iedereen er een goed gevoel bij heeft”, zegt Eva. “Het is duidelijk dat we allemaal veel belang hechten aan ‘menselijkheid’ en dat is alvast een stevige basis”, besluit An Adriaenssen.

De lezers van ’t Periodiekske en De Passant mogen zich de komende maanden alvast verwachten aan een flinke extra portie humor van Truman Trash! Een eerste portie satire van Truman Trash vind je in ‘t Periodiekske van 6/2. Surf ook naar www.trumantrash.com en laat de sympathieke nieuwe talk show host gerust weten wat je ervan vindt!

Afbeelding