Afbeelding

De ultieme Neil Diamond tribute-band komt naar Mortsel!

Nieuws
MORTSEL - Einde september zakken heel wat Neil Diamond-fans af naar het Antwerpse Sportpaleis. Uit alle hoeken van het land komen ze naar het jubileumconcert van deze veelzijdige topartiest. Hiervoor hebben de fans tussen 75 en 105 euro over voor een zitje! Goede waar, prijst zichzelf ... Het songbook van deze 75-jarige Amerikaanse liedjesschrijver en zanger is dan ook zeer gevarieerd, want Neil Leslie Diamond is meer dan ‘Sweet Caroline’ … Nummers als ‘Love on the Rocks’, ‘Beautiful Noise’ en ‘September Morning’ zijn maar enkele pareltjes die prijken op de kroon van het collectieve geheugen van miljoenen muziekliefhebbers. Neil Diamond schreef ook heel wat liedjes die door anderen werden gebracht, zoals ‘Red Red Wine’, ‘I’m a Believer’ en ‘Girl … You’ll be a Woman Soon’. Met een uniek repertoire lukte het de Amerikaan om meer dan 130 miljoen albums te verkopen als singer-songwriter en daarnaast nog miljoenen als uitsluitend songwriter. Geen wonder dat men dit muzikale genie in 2012 de eer toebedeelde van een ster op de ‘Walk of Fame’ in Hollywood.
En dit icoon komt naar Mortsel?
Neen, … maar wel een onnavolgbare tribute-band die de muziek van Neil Diamond met veel passie en vakmanschap alle eer aandoet. Wie dus niet naar het sportpaleis is afgezakt wegens uitverkocht of te dure tickets of wie een echte Neil Diamond-fan is en nog eens wil nagenieten van het concert van 28 september, kan op 6 oktober terecht in Kaleidoscoop Mortsel. De stem van leadzanger (en begenadigd gitarist) Kris ‘Kiri’ Valvekens lijkt wel een ‘kloon’ van die van de echte Neil Diamond. Wie zijn ogen sluit, hoort nauwelijks het verschil … en dat is ook Jan Cuyvers niet ontgaan. De ervaren drummer, die zorgde voor het betere slagwerk bij Soulsister, Bart Peeters & De Radio’s en Zjef Van Uytsel, stak met Kris de koppen bij elkaar en smeedde plannen waarvan jij met je familie en vrienden weldra kunt komen genieten, vlak in de buurt! Ze stelden de 7-koppige topband Diamonds on the Rocks samen en brachten Neil Diamond ondertussen reeds meer dan 100 keer tot leven op heel wat plekjes in ons kleine Vlaanderen.

Vergis je niet! Diamonds on the Rocks is niet de zoveelste covergroep die je al eens hoorde op een mosselfestijn of een schoolfeest … Zowel de muzikanten als de vocals zijn professionele mensen die hun ervaring en vakkennis weten te combineren met een enthousiasme dat onmiddellijk overslaat op het publiek. Ik hoorde hen reeds ettelijke keren aan het werk en werd hen maar niet beu, integendeel! Daarom vond ik dat ze naar Mortsel moesten komen. Een gezellige zaal en een publiek dat respect heeft voor wat er op een podium gebeurt, dat is wat de mensen van DOTR verdienen … en dat zullen ze krijgen!
Naast Kris Valvekens en Jan Cuyvers zal je kennis kunnen maken met gitarist Luc Canters en topzangeres Nathalie van den Meutter, die je je misschien nog herinnert van hun geslaagde optredens in Kaleidoscoop. Verder hoor je nachtegaal Emilie Leyssen (Strange Fruit, …), Marc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck (Natalia, Clouseau, Soulsister, …) aan de basgitaar en Niels Verheest (Blue Blot, Roland, The Seatsniffers, …) voor het betere toetsenwerk en met tonnen enthousiasme.
Ik kijk ernaar uit om er samen met jou en wie je ook meebrengt een onvergetelijke avond van te maken! Mijn dansschoenen staan klaar, mijn oren op scherp en mijn hart staat wagenwijd open voor al dat moois.

Diamonds on the Rocks – vrijdag 6 oktober om 20.30u – www.kaleidos.be – boek tijdig, de plaatsen zijn beperkt!
Fik Verbiest
Afbeelding
Afbeelding