Afbeelding

Infotablets gidsen toeristen in Antwerpse taxi’s

Nieuws

Taxibedrijven Antwerp Tax en DTM Taxi gaan hun voertuigen voorzien van tablets waarop passagiers vlot allerhande info kunnen terugvinden. Toeristen hebben zo via deze toestellen heel wat nuttige info binnen handbereik. In een eerste fase worden enkele tientallen taxi’s uitgerust met deze handige tools. Later wordt deze service mogelijk nog uitgebreid.

 Het systeem, ontworpen door de Brusselse startup Mediatrip, wordt in Brussel al een half jaar met succes gebruikt. De passagiers tonen zich daar alvast erg tevreden over het concept. De tablets zijn aangesloten op het 4G-netwerk en voorzien allerhande info waaronder weerberichten, wisselkoersen, museuminformatie, hotelgegevens en nieuwsberichten. “Uiteraard proberen ook onze chauffeurs de klanten te helpen met allerlei praktische gegevens maar zij kunnen natuurlijk ook niet alles weten. En geloof me, ze krijgen vragen van erg uiteenlopende aard. Daarom zijn deze toestellen een ideale oplossing”, weet Steve Van Avermaet van DTM Taxi wel zeker. Koen Van Oorschot van Antwerp Tax beschouwt dit als een extra service naar de klanten in het algemeen en naar toeristen in het bijzonder.  “Een taxi is nu eenmaal meer dan vervoer van punt A naar punt B. Met extra service willen we graag het verschil maken”, zo zegt hij.

Ook Koen Kennis, Antwerps schepen voor Mobiliteit, is verheugd met de innovatie. “Een taxirit is vaak de eerste belevenis voor bezoekers van onze stad. De dienstverlening van de taxi’s en hun chauffeurs speelt daarom een belangrijke rol bij de eerste indruk die Antwerpen maakt bij haar bezoekers. Met deze tablets spelen Antwerp Tax en DTM Taxi in op de vragen van hun reizigers. Dit initiatief past perfect in onze dynamische stad.”

De aanraakschermen zijn op dit ogenblik te vinden in zo’n 40 taxi’s in de Scheldestad maar mogelijk worden dit er later dit jaar meer. DTM Taxi en Antwerp Tax zijn de twee grootste taximaatschappijen van Antwerpen en nemen samen ongeveer 50 procent van de taximarkt in de stad en omgeving voor hun rekening. Beide bedrijven zijn permanent op zoek naar manieren om hun klanten extra service te leveren. Zo is het ook mogelijk om via een app vlot een taxi te bestellen naast tal van andere extra diensten.

Voor meer info:

Steve Van Avermaet, DTM Taxi, 0475 32 27 61

Koen Van Oorschot, Antwerp Tax, 0476 48 52 04