Afbeelding

Tim Verschaeren verkozen tot Boechoutse ‘Sporter van het jaar’ - Boechout viert 197 sportkampioenen en huldigt vier sportlaureaten

Nieuws
De Boechoutse sportraad en de gemeente Boechout hebben op het Feest van de Sport op vrijdag 3 februari maar liefst 197 kampioenen in de bloemetjes gezet. Daarnaast werden vier sportlaureaten gehuldigd.
Sporter van het jaar
Tim Verschaeren (Atriac) werd genomineerd als Sporter van het jaar voor zijn uitzonderlijke prestaties in 2016. Hij heeft twee keer de finish behaald bij de Ironman. Daarnaast was hij finisher in enkele andere triatlons en kwarttriatlons. Bij het All World Athlete Program, waarbij de atleten voor hun inzet en volgens hun prestaties in categorieën worden verdeeld, verdiende Tim de zilveren medaille bij de ‘Ironman 70.3’.
Beloftevolle jongere
Voor het derde jaar op rij kon Boechout niet naast het indrukwekkende palmares kijken van de 15-jarige boogschutter Pieter Markey. In 2016 behaalde Pieter zeven gouden medailles waaronder twee keer Belgisch kampioen en kon hij twee Belgische records laten sneuvelen. Door zijn uitzonderlijke prestaties mocht Pieter ook meermaals deelnemen aan de kampioenschappen voor volwassenen.
Sportploeg van het jaar
Deze titel was voor het tweede jaar op rij weggelegd voor de dames van voetbalclub Sporting Vremde. De damesploeg speelde kampioen in reeks A (hoogste haalbare titel in hun liga) en zorgde ook dat de Beker van Antwerpen in hun kantine terechtkwam.
G-sporter van het jaar
Ook dit jaar mocht de gemeente een G-sporter belonen voor de sportieve inzet. Joyce Van Noten, al jarenlang vaste waarde bij de huldiging van de Boechoutse sportkampioenen, mocht zich in 2016 tot Belgisch kampioen op de 50 en de 100 meter vrije slag kronen. Dankzij die titels heeft ze ondertussen reeds 65 Belgische titels op haar naam staan.
Sportverdiensten van het jaar
Atletiekclub Sgola had Paul Thys voorgedragen als sportverdienste van 2016. Hij is al sinds 1958 onafgebroken lid van Sgola en nam in zijn jeugd zelfs deel aan de Olympische Spelen van München en Montreal. Paul is nog steeds trainer van de atleten en een deel van de joggers van Sgola en begeleidt bij de Vlaamse Atletiekliga vele topatleten.
Daarnaast had voetbalclub K. Boechoutse VV Roger De Kinder voorgedragen als sportverdienste. Enkele maanden geleden moest de club jammer genoeg afscheid nemen van Roger De Kinder. Roger werd postuum geëerd in het bijzijn van zijn kinderen voor de totale inzet die hij leverde aan de sport in Boechout.
Ook de G-sporters (mensen met een fysieke of verstandelijke handicap) werden niet vergeten. Ook bij hen vinden we kampioenen op allerlei niveaus, van deelnemers aan de Special Olympics tot Belgisch kampioenen. Daarnaast kenden heel wat Boechoutse sportverenigingen een goed seizoen, zoals Oxaco BVC Antwerpen, Sporting Vremde, leerlingen Sint-Gabriël, Gymteam Vremde, Robin Hood, Oxaco basketbal, Omni Vrembo, SK Bacwalde … en nog vele andere.
Beeld: foto van de sportlaureaten