Afbeelding

CuPerUm uit Hove stort 1800 euro voor de aardbevingen in Italië

Nieuws

HOVE - VIITA (Viva Italia), een vriendenkring van Italofielen uit Hove, slaagde erin om een eerste schijf van 1800,00 euro over te maken aan de Benedictijnengemeenschap van Norcia. Deze jonge gemeenschap die rechtstreeks getroffen werd door de laatste aardbevingen coördineert ook de hulp.


 

Om dit te verwezenlijken, richtte VIITA een specifiek project op dat CuPerUm werd genoemd, wat staat voor Cuore Per Umbria (een hart voor Umbria). Eenvoudige handelingen spraken aan. Twee soepmomenten werden georganiseerd. Daarnaast werd een speciale rekening geopend waarop men 5,00 euro (of meer) kon storten. Een symbolisch gebaar met grote gevolgen.

Ten slotte werd ook een tombola georganiseerd, waarbij de juwelierszaak Raijo uit Antwerpen een prachtig juweel schonk als hoofdprijs.

De Benedictijnen uit Norcia, die recent nog bezocht werden door de VIITA-groep, zullen het geld in de eerste plaats gebruiken om het menselijk leed ter plaatse te verzachten. Daarnaast wordt een fonds aangelegd voor de heropbouw van de zwaar beschadigde gebouwen in Norcia en omgeving.

Wie nog graag bijdraagt, kan nog steeds 5,00 euro storten op de speciale CuPerUm-rekening: BE28 97316587 8320 (BIC ARSPBE22).

INFO: Patrizio De Luca, 0496 59 03 43 of info@speranza.eu

VIITA-groep