Afbeelding

Ontdek het Uilenbos in Hove

Nieuws

Ter gelegenheid van de “Week van het Bos” en de “Dag van de Trage Weg” organiseren de Milieuraad, het Landschapspark Zuidrand, Natuurpunt Zuidrand en Ardea een uniek evenement. Het programma ziet er op zondag 16 oktober 2016 als volgt uit.

- Er starten drie begeleide wandelingen in het Uilenbos: om 14.00, 14.30 en 15.00 uur. Een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

- Er wordt didactische toelichting gegeven over de houtsoorten van het bos en hun toepassing.

- We knutselen vijf uilenkasten voor steenuil en kerkuil in elkaar om op te hangen in onze gemeente. Wie wil kan ter plaatse meehelpen. Kinderen kunnen een bijenverblijf maken.

- We tonen kaarten van het toekomstige landschapspark en geven uitleg over de trage wegen in de omgeving.

- Tijdens de activiteit kan je genieten van een natuurlijk biertje of fruitsapje. De opbrengst gaat volledig naar de aankoop van het Uilenbos door Natuurpunt. Deelname aan de activiteiten is volledig gratis. Om praktische redenen wordt wel gevraagd, vooraf in te schrijven via e-mail naar hugo.waeterschoot@scarlet.be. Plaats van afspraak: Boshoekstraat 99 in Hove. De bereikbaarheid is fiets- en voetgangersvriendelijk. Er wordt gevraagd om de wagen er niet te parkeren.

Luc Van den Weygaert