Afbeelding

Demowoning ‘Gezond (’t) Huis’

Nieuws

LINT - Wat is ‘Gezond (’t) Huis’? We spenderen 85% van onze tijd binnenshuis, belangrijk dus dat ons huis gezond is. Schimmel door vochtproblemen, onvoldoende verluchting of een slecht werkende verwarmingsinstallatie kan zorgen voor heel wat gezondheidsproblemen op langere termijn.

De Gemeente Lint heeft in samenwerking met Logo (Lokaal GezondheidsOverleg) en Kringwinkel Opnieuw & Co een woning van sociale huisvestingsmaatschappij De ideale Woning ingericht als demowoning. Tijdens een geleid bezoek leer je ongezonde situaties herkennen en ontdek je allerlei tips om de luchtkwaliteit te verbeteren, vochtproblemen te vermijden, verwarmingstoestellen te gebruiken, vliegen en muizen te bestrijden, valgevaarlijke situaties te herkennen en nog veel meer.

De demowoning aan het Kasteelplein 5 kan gratis worden bezocht in groep door alle geïnteresseerden. Voor het oudere publiek wordt extra aandacht besteed aan valzorgen. Een geleid bezoek is zeker ook zinvol voor al wie rond wonen werkt of die regelmatig bij mensen aan huis komt (poetshulpen, maatschappelijk werkers, thuisverpleegkundigen). Groepen (min. 6 - max. 12 personen) kunnen een gratis geleid bezoek brengen na afspraak op maandag, dinsdag en donderdag tot en met 21 oktober 2016, in de voormiddag om 10 uur en in de namiddag om 14 uur.

Een bezoek duurt ongeveer twee uur. Op dinsdag is er mogelijkheid om ook ‘s avonds (19u) de woning te bezoeken.

De ervaren gidsen nemen de bezoekers mee op een interactieve ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Foto’s en visueel materiaal maken het geheel heel toegankelijk. Elke bezoeker krijgt een leuke attentie. Opgelet: een individueel bezoek is NIET mogelijk.

Meer info: OCMW Dienstencentrum De Schakel - 03 460 19 10 - dienstencentrum@ocmwlint.be; Dienst vergunningen - 03 460 13 36 - huisvesting@lint.be EM