Afbeelding

Het juiste gevoel vind je gegarandeerd tijdens … De Foute Nacht!

Nieuws

 Ik had nooit iets met schlagermuziek en zou er ook nooit iets mee hebben … tot ik twee jaar geleden mijn eerste Foute Nacht meemaakte in Broechem. Als medesponsor van dit event, kon ik toch niet anders dan even mijn gezicht te laten zien aan onze genodigden … De hangende pootjes waarmee ik naar feesthal Den Boomgaard vertrok, werden al vlug omgetoverd in stampende voeten, op de maat van schlager- en andere ‘foute’ muziek. Een en ander is te verklaren door de professionele opwarmsessie van DJ Dimi. Dimitri Vantomme is bekend van de groep Spirit, Idool 2003, JIM TV en de popgroep Sodapop. Als geen ander weet de ervaren DJ Dimi binnen de kortste keren iedereen mee te sleuren in een wereld vol ambiance. Jong en oud bouwde mee aan een feestje en voor ik het wist, maakte ik deel uit van het feestgedruis. Zonder een ‘die hard’-fan te zijn van Vlaamse schlagers en foute muziek, kijk ik nu reeds reikhalzend uit naar 15 oktober.

 Tijdens deze 5de editie van De Foute Nacht mag DJ Dimi volgende toppers aan elkaar breien: Bart Kaël, Luc Steeno, Willy Sommers, Sergio en Get Ready! Het feit dat we geen van deze artiesten nog aan u moeten voorstellen, bewijst dat de organisatoren van De Foute Nacht er alles aan gedaan hebben om er weer een spetterende avond vol ambiance van te maken. Sinds 1989 scoort Bart Kaël de ene hit na de andere. ‘La Mamadora’, ‘De Marie-Louise’, ‘Duizend Terrassen in Rome’, ‘Zeil je voor het eerst’, ‘Mooi weer vandaag’, … Het zijn stuk voor stuk meezingers van de bovenste plank, die behoren tot het collectieve geheugen van meer dan één generatie. Luc Steeno is eveneens van de partij! Speelde hij accordeon? Neen, maar hij komt zeker, want anders mist hij ons elke dag een beetje meer … Luc zal het beste van zichzelf geven en ons ervan overtuigen dat hij nog steeds ‘hot’ is en nog altijd zeer actief bezig is met zijn zangcarrière. Het volgende icoon van het Vlaamse lied, waarop de tand des tijds geen vat heeft, is Willy Sommers. Hij brak door met de monsterhit ‘Zeven anjers zeven rozen’ en presenteerde jarenlang ‘Tien om te zien’ op VTM. Deze razendpopulaire BV verkocht meer dan 100.000 plaatjes in Vlaanderen en ook de Spaanse, Duitse en Franse hitparades maakten kennis met zijn schitterende werk. Hij stond maar liefst 19 weken nummer één in de hitparade. Zijn tophits ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Laat de zon in je hart’ zullen in Broechem zeker de revue passeren en zullen ongetwijfeld door zowat alle feestgangers luidkeels worden meegezongen! Vocaal zwaargewicht en sfeermaker Sergio vertegenwoordigde in 2002 ons land op het Eurovisiesongfestival. Tijdens De Foute Nacht in Broechem brengt deze flamboyante bad boy vast en zeker een aantal bekende nummers van zijn grote idool André Hazes. Meezingen is de boodschap! Dit indrukwekkende rijtje topentertainers wordt afgesloten met de megapopulaire Vlaamse boysband Get Ready! Hun hit ‘Diep zo diep’ eindigde vijfde en werd de grootste klimmer in de Foute 128 van Q-Music. Zowel in de Ethias Arena in Hasselt als op Flanders Expo in Gent was Get Ready! telkens een meer dan geslaagde verrassingsact. Het lijdt geen twijfel dat de jongens van Get Ready! met hun uitgebreide arsenaal aan hits een grote bijdrage zullen leveren aan een onvergetelijke avond tijdens De Foute Nacht.

Na een stevige dosis Nederlandstalige superhits zal DJ Dimi graag zijn trukendoos bovenhalen om ook Engels-, Frans- en Duitstalige hits los te laten op de enthousiaste menigte. Mis deze avond vol ambiance niet en kom samen met ’t Periodiekske feesten op zaterdag 15 oktober in Den Boomgaard in Broechem! Nogmaals, je hoeft écht geen fan te zijn van Vlaamse schlagers om van De Foute Nacht te kunnen genieten. Ik sponsor dit event nu reeds 3 jaar na elkaar en wie er één keer bij was, die wil er steeds opnieuw graag bij zijn!

Ben je een trouwe lezer van ’t Periodiekske en heb je nog geen tickets gekocht, dan wil ik je graag op een aangename manier kennis laten maken met De Foute Nacht! Koop je tickets bij het binnenkomen op de avond zelf, breng onderstaande uitknipbon mee en ontvang een gratis glaasje cava! Opgelet: 1 bon per toegangsticket!

De Foute Nacht … lang niet zo’n fout event! Tot zaterdag 15 oktober!

Fik Verbiest

Afbeelding